7 redenen waarom het een slecht idee is om barcodeterminals met een verouderd Operating System te blijven gebruiken 3 juli 2020

Mobiele barcodeterminals werden tot voor kort als vanzelfsprekend uitgerust met een Operating System van Microsoft.

Windows CE of Windows Embedded Handheld waren hierbij de gangbare versies. Met het verstrijken van de “end of support” datum op deze versies is Android inmiddels ontwikkelt tot het nieuwe “standaard” Operating System voor mobiele barcodeterminals.

De centrale vraag; hoe gevaarlijk het is om de op Windows draaiende mobiele scanapparatuur te blijven gebruiken leggen wij u uit aan de hand van volgende 7 argumenten:

Security:

1) Doordat Microsoft is gestopt met de ondersteuning, worden er voor Windows CE en Windows Embedded Handheld geen “security updates en bug-fixes” meer beschikbaar gesteld.

2) Doordat de op Windows draaiende mobiele barcodeterminals steeds meer achter gaan lopen op gebied security, zullen zij een steeds gemakkelijkere “prooi” vormen voor hackers om in uw cruciale bedrijfssystem door te dringen.

Continuïteit:

3) Als gevolg van het stoppen van de productie van op Windows gebaseerde barcodeterminals zal ook de toeleverende onderdelen industrie de fabricage reduceren en stoppen. Dit heeft tot gevolg dat reparaties moeizamer gaan verlopen en duurder worden.

4) Doordat het inrichten en de integratie van nieuwe generatie Android barcodeterminal wezenlijk verschilt van een Windows gebaseerd apparaat, vraagt dit om de nodige voorbereiding wat in geval van calamiteit een snelle “plug&play” inzet in de weg  kan staan.

Beoordelingscriterium:

5) Producenten zullen toeleveranciers en ketenpartners beoordelen - en mogelijk gaan uitsluiten - op potentiële continuïteitsrisico als gevolg van aldaar gebruikte apparatuur met verouderde Operating Systems.

Verlies aan functionaliteit:

6) Updates van ERP en WMS systemen gaan vragen om nieuwe generatie mobiele barcodeterminals om binnen een update geboden nieuwe functionaliteiten te kunnen gaan gebruiken.

7) Nieuwe versies van ERP en WMS systemen gaan vragen om nieuwe generatie mobiele barcodeterminals om de nieuwe versies te kunnen gebruiken (apps, HTML5, schermformaat, touchscreen …. enz).

Meer weten over deze argumenten of algemene barcode terminals? Neem dan contact met ons op via 0346-594 555 (afdeling verkoop) of kies deze link en laat uw bericht achter. Een van onze medewerkers neemt vervolgens contact met u op.

responsive:nieuws