Van Windows naar Android

25 april 2018

In de komende vijf jaar zullen veel bedrijven die Mobile devices gebruiken, van Windows naar het Android-besturingssysteem overstappen.

Windows Embedded CE-versie 6, dat debuteerde in 2006, vertegenwoordigt een meerderheid van alle besturingssystemen van embedded apparaten. Het komende einde van Microsoft voor Windows Embedded dwingt de industrie om ergens anders naar te gaan kijken. Microsoft beëindigt de uitgebreide ondersteuning voor Windows Embedded CE 6 in 2018. Dit is belangrijk omdat de Windows 6-versie een meerderheid van de huidige handheld-apparaten voedt.

In 2021 beëindigt Microsoft de ondersteuning voor Windows Embedded 7. Versie 8 en hoger zijn niet compatibel met versie 7 en eerder, dus ontwikkelaars moeten de apps van hun apparaten helemaal zelf maken. Ook ondersteunt Windows Embedded 8 niet de vele schermformaten en vormfactoren die speciale apparaten vereisen.

"Einde van de ondersteuning" betekent dat Microsoft stopt met het uitgeven van beveiligingspatches en software-updates. Elk bedrijf dat nog steeds met Windows-software op zijn apparaten werkt, heeft geen gemakkelijke oplossing om zijn systeem te beschermen tegen virussen, softwarefouten te repareren of nieuwe apps toe te voegen.

Dit zijn de geplande datums voor "Einde van het leven":

  • 10 april 2018 - Windows Embedded CE 6.0 is End of Life
  • 9 juli 2019 - Windows Embedded 8.1 Handheld is End of Life
  • 14 januari 2020 - Windows Embedded Handheld 6.5 is End of Life


Elk bedrijf dat momenteel apparaten gebruikt met Windows CE of Windows Embedded Handheld, zal  moeten nagaan wat de gevolgen kunnen zijn van deze “end of life”. Als u nu uw upgrade-strategie voorbereidt, wordt later hoofdpijn voorkomen en, nog belangrijker, wordt uw bedrijf niet gehinderd.

Er is een trend om Android te gaan gebruiken omdat het een flexibele en capabele OS-oplossing is. Android maakt de overgang eenvoudiger omdat het bekend is bij veel gebruikers. Van Android wordt ook gezegd dat het eenvoudiger is om verder op te ontwikkelen, waardoor het een algemeen platform is voor een hele reeks applicaties.

Voor aanvullende informatie, kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594 555 (afdeling Verkoop).

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test