Cisco

Het echtpaar Leonard Bosack en Sandra Lerner werkte als computerassistenten aan de Stanford University, en richtte in 1984 Cisco Systems op. Cisco Systems is een bedrijf dat oorspronkelijk vooral gespecialiseerd was in routers. Alhoewel Cisco niet het eerste bedrijf was dat een router ontwikkelde en verkocht, was het wel het eerste bedrijf dat succesvol een multi protocol router ontwikkelde, waarmee eerder incompatibele computers met elkaar konden communiceren.

Met de opkomst van het IP-protocol werd het belang van deze routers minder. Rond 88 % van de basistechnologieën van het Internet stammen van Cisco af.

De Routers en Switches van Cisco vormen de ruggengraat van het Internet en regelen de uitwisseling van data binnen een onderneming en vandaar uit tot vrijwel iedere locatie van het wereldomvattende Internet.

Tegenwoordig produceert en verkoopt Cisco een grote variëteit aan netwerkapparatuur. Aangeboden worden onder meer: ethernetswitches, (wireless) routers, IP-telefonieproducten (zoals IP-centrales, VoIP-gateways en IP-telefoons), netwerkbeveiligingsapparatuur (zoals firewalls, VPN-concentrators, Intrusion Prevention Systems, antispam-gatewayes).

responsive:merkpagina