Waar rekening mee te houden bij de overgang naar Android gebaseerde barcodeterminals

24 mei 2019

De transitie van barcodeterminals gebaseerd op Windows operating systems (Windows CE, Windows Embedded HandHeld en Windows Mobile) is inmiddels in volle gang.

De meerderheid van de fabrikanten van mobiele apparatuur - waaronder barcodeterminals - kiest hierbij voor Android als het nieuwe “standaard” platvorm. Met de keuze voor Android komen er steeds meer applicaties en nieuwe technieken die uw logistiek beter te kunnen ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan moderne apps met volledige touchbediening, sensoren, gyroscoop en camera’s. Uitdaging is om de dynamiek van nieuwe apparaten, nieuwe apps en nieuwe versies van Android beheersbaar en beveiligd te houden.

De eerste officiële versie van Android stamt uit 2008 (Android 1.0). In de jaren erna zijn diverse nieuwe versies uitgebracht waarvan onderstaande nog steeds gangbaar zijn :

 • Android 4.4. (KitKat) Oktober 2013
 • Android 5.0 (Lollipop) Oktober 2014
 • Android 6.0 (Marshmallow) Oktober 2015
 • Android 7.0 (Nougat) Oktober 2016
 • Android 8.0 (Oreo) Augustus 2017
 • Android 9.0 (Pie) Augustus 2018

Kenmerk van Android is de jaarlijkse grote update (herkenbaar door een opvolgende letter uit het alfabet) en de maandelijkse kleine updates waaronder beveiligingspatches. De mate waarin deze beveiligingspatches bij de gebruiker terecht komen, is afhankelijk van de fabrikant van de hardware waarop Android wordt gebruikt. De Android Enterprice Recommended certificering is hierbij een belangrijke leidraad, omdat het garanties en zekerheden geeft voor de toekomst.

Google legt in deze certificeren onder andere volgende zaken vast :

 • hardware eisen waaraan het apparaat moet voldoen (bijvoorbeeld minimaal beschikbaar geheugen)
 • software eisen waaraan het apparaat moet voldoen (minimaal Android 7)
 • aantal jaarlijkse Android update’s dat wordt geboden
 • reactie frequentie op beveiligingsupdates vanuit google (binnen 90 dagen beschikbaar)
 • aantal jaren recht op beveiligingsupdates (5 jaar na lancering van het apparaat).\

Boven op deze Android Enterprice Recommended certificeren bieden fabrikanten van barcodescanners, zoals Datalogic en Honeywell eigen en aanvullende garanties en zekerheden onder de namen Datalogic Shield en Honeywell Mobility Edge. Wij informeren u graag over de juiste apparatuur binnen uw toepassingen.

Voor aanvullende informatie, kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594 555 (afdeling Verkoop).

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test