De barcodescanner opnieuw uitgevonden

5 mei 2019

Productie- en logistieke processen vragen om steeds intensievere registratie ten behoeve van tracking, tracing en controle.

Gangbaar voor dit soort processen zijn traditionele - pistolgrip - handscanners. Het gebruik van een dergelijke scanner betekent dat de medewerker gedurende het scannen zijn "scan hand" niet voor andere doeleinden beschikbaar heeft en hierdoor de productiviteit stokt. Het niet-productieve tijdsverlies wat hierdoor ontstaat, bedraagt gemiddeld 4 seconden per scanhandeling. Waar 4 seconden per scanhandeling niet veel lijkt, vertaalt zich dit bij een relatief lage scan frequentie van één scan per minuut al in een productiviteitsverlies van 24 minuten per dag (enkele shift) en 2 uur per week.

De Duitse fabrikant Proglove heeft het barcodescannen opnieuw uitgevonden door een barcodescanner te integreren in een (werk)handschoen. Voordeel van deze methodiek dat de gebruiker geen tijd meer verliest door het pakken, het scannen en vervolgens wegleggen van een barcodescanner. In de praktijk blijkt dat de scanhandschoen zich bij intensieve scanprocessen al binnen een halfjaar terugverdient.

Kenmerken scanhandschoen :

  • Geschikt voor 1D en 2D coderingen
  • Scanafstand standaard-range en mid-range
  • Gewicht slechts 35 gram
  • Communicatie RF via een eigen basisstation (USB of RS232) en via Bluetooth direct aan een extern device
  • Handschoenen in verschillende uitvoeringsvarianten en maatvoeringen.

Voor aanvullende informatie over de Proglove scanhandschoen en/of de mogelijkheden voor Proof-of-Concept testen kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke AUTO-ID advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594555 (afdeling Verkoop).

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test