Scantunnel bezorgt winst in logistieke processen

10 juli 2015

Het aandeel Value Added Logistics (VAL), e-commerce en e-fulfilment in de logistieke keten neemt verder toe. Cruciaal voor winstgevendheid van deze dienstverlenende activiteiten zijn snelheid, kostenbeheersing en efficiency.

Verpakken, ompakken, samenvoegen, sealen en assembleren van producten zijn voorbeelden van VAL. Het inrichten en uitruimen van winkel displays met bijbehorende administratieve afhandeling voor retail organisaties is daarvan een meer specifiek voorbeeld. Handelingen die kenmerkend zijn voor e-commerce en e-fulfilment zijn het samenvoegen, aanvullen en verpakken van producten tot zendingen in opdracht van webshops. Deze sectoren worden daarnaast gekenmerkt door een relatief grote retourstroom van goederen. Daarmee vormt ook een juiste en snelle afhandeling van retouren een belangrijk proces.

Vierpool levert voor dit soort activiteiten kant en klare scantunnels. Een scantunnel zorgt ervoor dat registratie van producten en zendingen snel, geautomatiseerd en foutloos verloopt. Een scantunnel is in staat om als één portaal een barcode in willekeurige oriëntatie op alle 6 de zijden van een product te registreren. Ook wanneer producten dicht op elkaar liggen of rollen blijven barcodes geregistreerd worden. Integratie van de scantunnel met automatisch aan- en afvoerbanen maken het geheel tot een werkende oplossing. Tot de oplossing behoren een gebruiksvriendelijke user interface voor bedienend personeel en bestandsuitwisseling met bovenliggende administratieve systemen. De user interface bevat onder andere de functionaliteit om foto’s van geregistreerde producten weer te geven en op te slaan.

Door inzet van een scantunnel wordt het aantal handmatige handelingen in een proces geminimaliseerd. In praktijk heeft dit onder andere een directe besparing van 2 tot 3 FTE’s per jaar opgeleverd. Ook bleek de foutmarge lager en zorgde een meer constante output voor een beter te doseren inzet van personeel.

Voor meer informatie, neem contact op met onze afdeling Verkoop, tel: 0346-594 555.

Zie ook:
Simon Loos kiest voor geavanceerde scantunnel

Vertrouwen consument bepaald door afhandeling retourstroom 

 

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test