Simon Loos kiest voor geavanceerde scantunnel

7 augustus 2015

Logo Simon Loos''Een geavanceerde scantunnel die ons helpt ons retourproces verder te optimaliseren.”

Met die vraag kwam Arno van Overbeek, sitemanager van Simon Loos, naar de beurs ICT & Logistiek. De meeste standhouders noteerden de vraag, terwijl Vierpool direct antwoordde: “We hebben die oplossing.” Het bleek het begin van een zeer succesvolle samenwerking. Met als resultaat een primeur in de logistieke branche.

Van Overbeek: “Simon Loos verzorgt binnen haar VAL-activiteiten zo’n 100.000 winkeldisplays per jaar. Vaak handelen we ook de retourstromen af. Van de registratie van actiemeubels tot de administratieve afhandeling. Toen één van onze klanten ging uitbreiden, besloten we ons retourproces te optimaliseren. Voor deze klant stellen we in ons warehouse tweewekelijks honderden displays samen, die na de actieperiode weer terugkomen en door ons worden verwerkt. Het gaat om uiteenlopende artikelen, van zonnebrand, tandpasta en haarlak tot seizoensgebonden producten zoals chocolade-eitjes en kerstkoekjes.”

Datalogic Simon Loos DSC 0050 500xbEen unieke samenwerking
Simon Loos en Vierpool gingen om de tafel zitten om het proces en de behoeften door te spreken. Daarop presenteerde Vierpool een voorstel dat gebaseerd is op de Jade X7 van Datalogic. Deze geavanceerde scantunnel is door Datalogic oorspronkelijk ontwikkeld als zelfscankassa-oplossing en wordt in Amerika en Frankrijk bij veel supermarktketens ingezet. De innovatieve gedachte van Vierpool om de Jade X7 binnen het logistieke proces van Simon Loos in te zetten, bleek naadloos aan te sluiten op de toekomstvisie van Datalogic. Het zocht namelijk naar mogelijkheden om de Jade X7 in een logistieke omgeving in te zetten. De samenwerking tussen Simon Loos, Datalogic en Vierpool resulteerde in de eerste Jade X7 die binnen een logistiek proces is geïmplementeerd.

De Jade X7: zeer snel en veelzijdig
De geavanceerde scantunnel Jade X7 biedt de mogelijkheid om – als één portaal – barcodes op alle zes productzijden in willekeurige oriëntatie te scannen. De maximale doorvoersnelheid is 340 mm/sec, wat in het geval van Simon Loos neerkomt op maar liefst zestig artikelen per minuut. De onderlinge afstand tussen de producten hoeft hierbij slechts 25 mm te zijn. Bovendien kunnen producten al rollend worden geregistreerd.

Datalogic Simon Loos De voordelen: efficiënter en gezonder werken
Vierpool implementeerde de Jade X7 inclusief aan- en afvoerbaan, user interface voor de gebruikers en de bestandsuitwisseling met de administratieve systemen van Simon Loos. Binnen de user interface zijn eenvoudige en overzichtelijke schermen gerealiseerd die onder meer foto’s tonen van artikelen die niet herkend worden. Uiteindelijk verzorgde Vierpool ook de gebruikerstraining en gaat het de periodieke service uitvoeren.

De Jade X7 draait inmiddels op volle toeren en presteert boven verwachting, volgens Van Overbeek: “Het aantal handmatige handelingen in het proces is geminimaliseerd en daarmee besparen we direct op fte’s. Bovendien is de foutmarge veel lager en kunnen we de personeelsinzet beter doseren dankzij de constante output. Ook niet onbelangrijk: het minimale aantal repeterende handelingen zorgt voor een sterk verbeterde ergonomie.”


Datalogic Simon Loos SMA na afsluiten 1e keer 500xb

 

Zie ook:
Scantunnel bezorgt winst in logistieke processen
Vertrouwen consument bepaald door afhandeling retourstroom

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test