Falsified Medicines Directive – medicijnverpakkingen geautomatiseerd scannen

29 augustus 2019

Op 9 februari 2016 is de Europese richtlijn `Falsified Medicines Directive (Directive 2011/62/EU)` gepubliceerd door de Europese Unie.

Deze verordening moet door middel van een op de verpakking aangebracht veiligheidskenmerk (DataMatrix codering) voorkomen dat vervalste geneesmiddelen nog langer de patiënt kunnen bereiken. De farmaceutische markt had tot 9 februari 2019 om volledig aan deze nieuwe wetgeving te gaan voldoen.

Voor ketenpartijen als importeurs, groothandels en apotheken betekent dit een toename in registratiehandelingen, omdat elke verpakking door de keten heen dient te worden gescand en “gemeld” in het hiervoor door de Europese Unie opgezette databank. Waar veel partijen zijn gestart met op handscanner gebaseerde registratie blijkt dit in veel gevallen vanuit volume en tijdsdruk praktisch niet haalbaar.

Vierpool is gespecialiseerd in optimalisatie van registratie processen met als doel tijdswinst, foutreductie en verhoogde productiviteit. Vaak vullen wij dergelijke vraagstukken in door middel van automatisch werkende scanpoorten of – tunnels in combinatie met transportsystemen.

Om het voordeel van geautomatiseerd scannen ook voor de Falsified Medicines Directive te kunnen inzetten heeft Vierpool een portaal ontwikkeld waarmee de in een geopende doos of “tote” geplaatste verpakking in één keer automatisch worden gescand. Voordelen van deze portaal oplossing zijn verhoogde productiviteit en foutreductie (geen gemiste of dubbel registraties).

Voor aanvullende informatie over de meest geschikte invulling binnen uw proces, kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke AUTO-ID advies button hiernaast waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594 555.

AutoID FMD keten1

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test