Microsoft heeft vanaf 14 januari 2020 de ondersteuning voor Windows CE en Windows Embedded gestaakt, maar wat zijn de gevaren als je deze besturingssystemen gebruikt?
Windows CE en Windows Embedded verschenen in 1996. Met name Windows CE was jarenlang het “standaard” besturingssysteem voor mobiele barcodescanners.
Wat is er aan de hand?
Doordat Microsoft op 14 januari 2020 de ondersteuning op Windows CE en Windows Embedded officieel heeft beëindigd, betekent dit dat er geen nieuwe versies van de besturingssystemen zullen verschijnen. De laatste en hiermee meest recente versie van Windows CE dateert uit 2006. Voor deze 6.0 versie is door Microsoft in 2018 de laatste update uitgebracht. Nu de ondersteuning officieel is gestopt, komen er naast geen updates ook geen securitypatches meer beschikbaar.
Wat is het risico van een barcodescanner met Windows?
De updates en securitypatches behoeden gebruikers tegen mogelijke cyberaanvallen. Als dankzij een onderzoek of na een hack een gat in Windows werd gevonden, dichte Microsoft dit lek zo snel mogelijk met een update of een securitypatch, zodat er misbruik van dit gat kon worden gemaakt. Omdat dit voor Windows CE en Windows Embedded nu dus niet meer gebeurt, wordt u vatbaar voor nieuwe hackmethodes, malware en andere cyberaanvallen.
Mijn barcodescanners werken nog met Windows : wat nu?
Wie goed beschermd wil blijven moet overstappen naar andere apparatuur. Dat kan het beste met Android apparatuur. De meeste fabrikanten van barcode scanapparatuur hebben inmiddels deze overstap gemaakt of zijn die aan het maken. Bij de overstap naar Android is het belangrijk om u te realiseren dat de ene Android niet de andere Android is. Dit vertaalt zich in het kunnen updaten, maar nog belangrijker het kunnen blijven updaten in de toekomst.
Deze updatebaarheid in de toekomst verschilt per fabrikant en loopt uiteen geen update ondersteuning (ofwel What You See Is What You Get), via Google Enterprise Recommended certificering tot het meest uitgebreide fabrikant eigen update-beleid tot bijvoorbeeld 2028. Vierpool geeft inzicht en adviseert in waar rekening mee te houden bij de selectie van dit soort apparatuur waardoor een maximale gebruiksduur en minimale Total Cost of Ownership ontstaat.
Voor passend advies kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594555 (afdeling verkoop).
Met de juiste barcodescanner kan er veel meer dan u denkt! Wat voor ons oog lijkt als een geruïneerde, en hiermee onleesbare, barcode kan met de juiste barcodescanner nog steeds worden gelezen.
23 mei 2023Afgelopen weken hebben we een industriële wasserij, welke veel bedrijven in de toerisme- en hospitality sector tot haar klanten mag rekenen, mogen voorzien van een 60-tal Honeywell RP4 printers.
28 april 2023Datalogic vernieuwt met de 9600-serie de al meer dan 15 jaar geleden geïntroduceerde PowerScan-lijn.
24 maart 2023Bij vloer- en/of bulk locaties is het vaak een uitdaging om de locatie te registreren.
13 maart 2023Uit onderzoek blijkt dan 41% van gebruikers van mobiel ‘devices’, zoals bijvoorbeeld mobiele barcodescanners, gefrustreerd raken door een te snel leeglopende batterij.
1 maart 2023De retail gaat in 2027 over naar de nieuwe GS1 2D code.
17 februari 2023Binnen veel organisaties is er een spanningsveld tussen ICT beveiliging en de binnen de operatie gebruikte ‘tools’.
28 november 2022Wie denkt dat Walkie Talkie nog steeds alleen een communicatie middel is voor de politie of speelgoed voor kinderen heeft het mis.
25 oktober 2022Als het op het dock misgaat is het leed niet te overzien. Natuurlijk heeft dit te maken met veiligheid maar veel ‘leed’ is ook het gevolg van verladingsfouten.
13 oktober 2022In een labelprinter is de printkop één van de meest cruciale onderdelen en met name gevoelig voor vervuiling door stof.
7 oktober 2022