Windows wordt niet meer ondersteund: Wat zijn de gevaren?

23 januari 2020

Microsoft heeft vanaf 14 januari 2020 de ondersteuning voor Windows CE en Windows Embedded gestaakt, maar wat zijn de gevaren als je deze besturingssystemen gebruikt?

Windows CE en Windows Embedded verschenen in 1996. Met name Windows CE was jarenlang het “standaard” besturingssysteem voor mobiele barcodescanners.

Wat is er aan de hand?

Doordat Microsoft op 14 januari 2020 de ondersteuning op Windows CE en Windows Embedded officieel heeft beëindigd, betekent dit dat er geen nieuwe versies van de besturingssystemen zullen verschijnen. De laatste en hiermee meest recente versie van Windows CE dateert uit 2006. Voor deze 6.0 versie is door Microsoft in 2018 de laatste update uitgebracht. Nu de ondersteuning officieel is gestopt, komen er naast geen updates ook geen securitypatches meer beschikbaar.

Wat is het risico van een barcodescanner met Windows?

De updates en securitypatches behoeden gebruikers tegen mogelijke cyberaanvallen. Als dankzij een onderzoek of na een hack een gat in Windows werd gevonden, dichte Microsoft dit lek zo snel mogelijk met een update of een securitypatch, zodat er misbruik van dit gat kon worden gemaakt. Omdat dit voor Windows CE en Windows Embedded nu dus niet meer gebeurt, wordt u vatbaar voor nieuwe hackmethodes, malware en andere cyberaanvallen.

Mijn barcodescanners werken nog met Windows : wat nu?

Wie goed beschermd wil blijven moet overstappen naar andere apparatuur. Dat kan het beste met Android apparatuur. De meeste fabrikanten van barcode scanapparatuur hebben inmiddels deze overstap gemaakt of zijn die aan het maken. Bij de overstap naar Android is het belangrijk om u te realiseren dat de ene Android niet de andere Android is. Dit vertaalt zich in het kunnen updaten, maar nog belangrijker het kunnen blijven updaten in de toekomst.

Deze updatebaarheid in de toekomst verschilt per fabrikant en loopt uiteen geen update ondersteuning (ofwel What You See Is What You Get), via Google Enterprise Recommended certificering tot het meest uitgebreide fabrikant eigen update-beleid tot bijvoorbeeld 2028. Vierpool geeft inzicht en adviseert in waar rekening mee te houden bij de selectie van dit soort apparatuur waardoor een maximale gebruiksduur en minimale Total Cost of Ownership ontstaat.

Voor passend advies kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594555 (afdeling verkoop).

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test