Beschikt u al over het (real-time) inzicht wanneer een product uw fabriek of warehouse verlaat?

2 januari 2019

De hedendaagse supply-chain wordt gekarakteriseerd door een groeiende vraag naar inzicht met als doel traceerbaarheid.

Redenen hiervoor zijn de wens om informatie te delen met keten partners of afnemers, de bestrijding van namaak- en imitatieproducten en het managen van terugroepacties.
Veel gebruikte methodieken hiervoor zijn het “scannen” van ladingdragers als pallets of rolcontainers naar verzendvakken op de expeditie vloer. In veel gevallen eindigt hier dan ook de traceerbaarheid en hoopt men dat de juiste ladingdrager op het juiste moment in de juiste vrachtauto belandt. Meer zekerheid kan worden verkregen door bij de uiteindelijke fysieke verlading nogmaals de ladingdrager te registreren (scannen) en deze door een tweede scan (barcode in het dock) te koppelen aan de dockdeur. Naast dat deze registratieslag erg arbeidsintensief is en veel tijd kost, is dit alleen zinvol als er ook een real-time controle op de gekoppelde juistheid van de ladingdrager en dockdeur plaatsvindt.

vierpool warehouse autoid Met het Vierpool LogisticIDsolutionS concept “verladingsregistratie zonder stilstandstijd” verkrijgt u real-time inzicht en waarborgt u een foutloze verlading van pallets en rolcontainers op het juiste moment, in de juiste volgorde door de juiste dockdeur.

Vierpool levert hiervoor scanpoorten welke op het laad/los dock staan opgesteld, waarmee identificatie en registratie automatisch en betrouwbaar plaats vindt. De oplossing voorziet naast een directe akoestische en optische statusmelding in de vorm van een hoorn en een signaleringslamp over een informatieve en goed leesbare user interface om medewerkers gedetailleerd te informeren over de status van het verladingsproces. Een naadloze integratie met uw ERP of WMS behoort tot de mogelijkheden.
Voor aanvullende informatie over de meest geschikte invulling binnen uw proces, kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke AUTO-ID advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594 555 (afdeling Verkoop).

Zie ook:

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test