Een uitgekiende supply-chain, mede dankzij Vierpool 21 december 2015

Het juiste product, op het juiste moment, bij de juiste klant. En dat tegen minimale kosten. Dát is de kern van een goede logistiek. Zo ook bij Aviko.

Om dit te realiseren, gebruikt het bedrijf een oplossing van Vierpool.

De logistieke keten bij Aviko is complex. Het telt diverse productielocaties en distributiecentra waarbij de werkzaamheden plaatsvinden in koel- en vrieshuizen met een temperatuur tot -22 ˚C. De aansturing van de keten gebeurt met Warehouse Management Systemen die gebruik maken van op RF-communicatie gebaseerde barcodescanning.

Efficiënte logistieke keten
De stellingen zijn voorzien van barcodes als locatiecodering en op de pallets zit een EAN-palletlabel. Dit label zorgt voor een efficiënte supply-chain van producent tot retailer en maakt de artikelen traceerbaar bij een recall-actie. Op het vorkenbord van de heftruck is een barcodescanner gemonteerd, die gekoppeld is aan een truckterminal in de cabine. Hierdoor hoeft de chauffeur niet handmatig te scannen buiten de verwarmde cabine. Geen overbodige luxe gezien de lage temperaturen. Bovendien is handmatig scannen vanuit de cabine vaak problematisch door reflecties in de voorruit of doordat het label achter de mast van de heftruck wegvalt.

Lage temperaturen; hoge eisen
De barcodescanners, de draadloze (RF) infrastructuur en labelmaterialen moet aan specifieke eisen voldoen voor gebruik in koel- en vrieshuizen. Dit vraagt om bescherming van de apparatuur, zoals interne verwarmingselementen en coating om corrosie te voorkomen. De eisen voor een coldstore omgeving gaan vaak veel verder dan alleen de temperatuurspecificaties. Vierpool adviseert u daarom graag voor uw specifieke toepassing. Neem contact op met onze verkoopafdeling 0346-594 555.

Auto-ID / Logistic-ID solutions Team

  • Coos

  • John

  • Matthijs

  • Pieter

  • Wesley

  • Wim

Persoonlijk advies?
Auto-ID / Logistic-ID solutions nieuws
het volledige nieuwsarchief
test