Pallet op “verwachte en onverwachte” volgorde juiste labelen

10 januari 2019

Pallets worden vaak aan het eind van de lijn gepalataliseerd.

Na dit palataliseren verplaatsen de pallets zich dan via transportbanen, wissels en overgangen naar een centraal opgestelde wikkelaar die meerdere lijnen “bedient”. Aan het eind van dit wikkelproces wordt de pallet (ook centraal) voorzien van een palletlabel met SSCC codering. De “voeding” voor de opbouw van de essentiële SSCC inhoud is hierbij dan veelal gebaseerd op aanname van vertrek bij de palletiser en aanname van aankomst en dit alles ook nog eens in de verwachte volgorde bij de printer.

Het risico van deze op volgorde - en hieraan gekoppelde aannames - gebaseerde methodiek is dat wanneer om welke reden dan ook de volgorde wijzigt (defecte fotocel op de transportbaan, vastlopen van de pallet met als gevolg het ongewenst voorsorteren van een andere pallet …. enz) de verkeerde SSCC op de pallet wordt aangebracht met alle gevolgen van dien.

Binnen de portfolio LogisticIDsolutionS levert Vierpool scanpoorten om na het wikkelproces (door de wikkelfolie heen) product-, tray- of dooscodes op de pallet te identificeren. Als aanvulling op de scanpoort biedt Vierpool binnen haar LogisticIDsolutionS portfolio de mogelijkheid om “stand-alone” de inhoud van één of meerdere product-, tray- of dooscodes te controleren tegen de inhoud van de SSCC code op het palletlabel. Afhankelijk van het resultaat komt via een tweetal hiervoor aanwezige relaiscontacten een “match” of “no-match” signaal beschikbaar. Deze contacten kunnen worden gebuikt voor het aansturen van een optische en/of akoestische signaleren maar ook een “puscher” naar bijvoorbeeld een “no-match” baan.

Voor aanvullende informatie over de meest geschikte invulling binnen uw proces, kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke AUTO-ID advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen.

Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594 555 (afdeling Verkoop).

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test