Automatische registratie bij palletafname OOK als de barcode op de verkeerde plek zit

9 juni 2021

Onlangs heeft een van onze klanten ons de opdracht hadden gegeven om een uitdagende situatie verder in beeld te brengen.

Aan Vierpool de uitdaging om een oplossing te realiseren waarbij uiteindelijk bleek dat de ‘scanportaal’ oplossing vele malen goedkoper is, dan het plakken van een extra label op - in dit geval - de voorzijde van de pallet.

Deze bijzonder uitdagende situatie gaf de volgende punten om rekening mee te houden:

  • een reachtruck neemt pallets af van een palletbaan
  • de chauffeur moet bij deze afname de op de pallets aanwezige barcode scannen
  • scannen gebeurt via een aan een truckterminal gekoppelde handscanner
  • de te scannen barcode zit aan de zij- en achterkant van de pallet


In de praktijk betekende dit dat de chauffeur bij elke afname uit moest stappen om met de handscanner de pallets in te scannen. Naast dat dit veel tijd koste en een onveilige situatie veroorzaakte had de chauffeur tijdens de ‘scan’ geen zicht op de truckterminal om real-time de juistheid van de barcodescan te kunnen beoordelen.

Vierpool B.V. heeft dit proces geautomatiseerd door naast de afnamebaan een ‘scanportaal’ te plaatsen. Dit ‘scanportaal’ verstuurd draadloos de gescande barcodes naar de truckterminal in de reachtruck. De data wordt door het ‘scanportaal’ dusdanig geconverteerd dat deze compatibel is aan de handscanner output. Voordeel is dat er hierdoor geen aanvullende maatwerksoftware benodigd is om de data op de juiste plek binnen de truckterminal applicatie te plaatsen en dat de handscanner zijn functionaliteit kan behouden.

Wij blij met de opdracht, klant blij met de oplossing. Tenslotte is de bovengenoemde gerealiseerde ‘scanportaal’ oplossing vele malen goedkoper, dan de voorgaande beschreven situatie.

Meer weten over juiste barcode oplossing of heeft u interesse in wat Vierpool voor u kan betekenen op het gebied van barcodescanning? Neem dan contact met ons op via 0346-594 555 (afdeling verkoop) of kies deze link en laat uw bericht achter. Een van onze medewerkers neemt vervolgens contact met u op.

AutoID Reachtruck plus logo 750xb

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test