Spanningsveld tussen ICT veiligheid en de operatie 28 november 2022

Binnen veel organisaties is er een spanningsveld tussen ICT beveiliging en de binnen de operatie gebruikte ‘tools’.

Vanuit onze ervaring binnen de logistiek automatisering zien we vaak dat hierdoor barcodescanners m.b.t. het security beleid onderbelicht blijven. Veelal is dat het gevolg van interne onduidelijkheden over de verantwoording over de apparatuur. Worden barcodescanners gezien als ‘end-point’ binnen de IT infrastructuur of (nog steeds) als logistiek gereedschap waardoor IT er niet bij betrokken is?

Ook speelt onbekendheid met de noodzaak van ‘security’ bij barcodescanners nog een grote rol. Met de introductie van Android is een barcodescanners net zo ‘gevoelig’ voor een cyberaanval geworden als een mobiele telefoon, terwijl het voor een mobiele telefoon wel de gewoonste zaak is om updates door te voeren.

Naast het beantwoorden van de vraag waar de verantwoording voor het beheer ligt is het van belang om beveiligingsmaatregelen te adopteren die de operatie niet in de weg zitten of bemoeilijken.

Ook benieuwd naar welke oplossing het best voldoet in uw proces – wij helpen u graag op weg. U kunt hiervoor uw gegevens achterlaten via de persoonlijke AUTO-ID advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594 555 (afdeling Verkoop).

Auto-ID / Logistic-ID solutions Team

  • Coos

  • John

  • Matthijs

  • Pieter

  • Wesley

  • Wim

Persoonlijk advies?
responsive:nieuws