Cyberaanval legt grootste slachterij van de wereld plat

18 juni 2021

Na berichtgeving begin dit jaar over een cyberaanval bij het Nederlandse Bakker Logistiek, verscheen onlangs weer een alarmerend bericht in de media.

De grootste slachterij JBS heeft een aantal dagen platgelegen als gevolg van een cyberaanval. Enkele weken voor JBS was het Amerikaanse oliepijpleiding bedrijf Colonial Pipeline het slachtoffer. Van Colonial Pipeline is bekend dat zij zo'n vier miljoen euro hebben betaald om weer toegang te krijgen tot hun systemen.

Dit zijn enkele van de vele honderden - waaronder ook veel kleine en onbekende bedrijven en organisatie - die dagelijks het slachtoffer worden van deze vorm van criminaliteit.

Vanuit onze ervaring in de logistieke automatisering zien wij vaak dat barcodescanner binnen het door bedrijven en organisaties opgestelde security beleid onderbelicht blijven. Vaak is dat het gevolg van interne onduidelijkheid over de verantwoording; worden barcodescanners gezien als end-point binnen de IT infrastructuur of (nog steeds) als logistiek gereedschap (waardoor IT er vaak niet bij betrokken is)? Ook speelt onbekendheid met de noodzaak van een security beleid bij barcodescanners nog een grote rol, met de introductie van Android is een barcodescanner net zo "gevoelig" voor cyberaanvallen geworden als een mobiele telefoon, terwijl het voor een mobiele telefoon wel de gewoonste zaak is om een update door te voeren.

Waar de verantwoordelijkheid ook ligt cruciaal blijven de volgende vragen:

  • zijn mijn barcodescanners altijd up-to-date wat betreft Android versies?
  • zijn mijn barcodescanners altijd up-to-date wat betreft de periodiek uitgebrachte security patches?
  • wat is ons beleid (frequentie en methodiek) om deze updates door te voeren?

Meer weten over in wat Vierpool voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 0346-594 555 (afdeling verkoop) of kies deze link en laat uw bericht achter. Een van onze medewerkers neemt vervolgens contact met u op.

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test