Hoe een barcodescanner en een app het leven gemakkelijker maken (1) 17 juli 2023

Een tijdje geleden zijn we door een handelaar in vlees benaderd met de vraag of wij zijn ‘afleveringsadministratie’ konden vereenvoudigen.

Uit een eerste inventarisatie bleek dat bij elke klantlevering de op doos vermelde gewichten werden overgeschreven op een papier om vervolgens allemaal te worden opgeteld tot een totaal gewicht t.b.v. de financiële verrekening.

In de praktijk bleek deze methodiek -naast erg tijdrovend - ook erg foutgevoelig (hoewel een foutieve optelling ook in hun voordeel kon uitpakken, was er aan het eind van de rit altijd één partij ontevreden)

Na onderzoek bleek in de op de dozen aanwezige barcodes ook het gewicht geïntegreerd te zijn. Op basis van deze uitkomst is door Vierpool een ‘WeightCalculator’ app ontwikkeld, waarmee de klant op basis van barcodescanning een duidelijk overzicht krijgt van het aantal geleverde dozen, de individuele gewichten per doos en het totaalgewicht.

De app draait inmiddels naar volle tevredenheid op een Datalogic Memor 10 barcodescanner.

Ook op zoek naar verbetering, wij denken graag mee en helpen u graag op weg. U kunt hiervoor uw gegevens achterlaten via de persoonlijke AUTO-ID advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594 511.

2. label Vitelco   3. Label VealFine

responsive:nieuws