Mobile Device Management

Mede door de komst van Android is het van belang om na te denken hoe u beveiligingspatches en updates op scanners installeert.

Is dat een procedure waarbij elke gebruiker dit zelf doet, bijvoorbeeld elke eerste maandag van de maand?. Verkrijgt de gebruiker hiertoe dan alle toegangsrechten?. In alle gevallen geldt de vraag hoe verzekert u zichtzelf ervan dat elke barcodescanner ook daadwerkelijk de benodigde update procedure heeft doorlopen?

Het periodiek inleveren van 'devices' bij de systeembeheerder om ge-update te worden vormt een andere optie. Wenselijkheid hiervan wordt mede bepaald door het aantal 'devices' dat in gebruik is en de wetenschap dat er gedurende de tijd dat een 'device' bij de systeembeheerder ligt er niet mee gewerkt kan worden.

Om updates snel en gecontroleerd te kunnen distribueren (ook terwijl het device 'gewoon' en 'ergens' in gebruik is) zijn er Mobile Device Management tools beschikbaar. Naast de gecontroleerde en automatische distributie van updates, biedt Mobile Device Management ook mogelijkheden voor het creëren en onderhouden van baseline configuraties per device, support op afstand, status raportage, tracking & tracing en de mogelijkheid om (gestolen) apparatuur te blokkeren.

Het hiertoe door Vierpool opgezette serviceprogramma is gebaseerd op het SOTI One platform. Met SOTI is het mogelijk om elk 'device' (waaronder bijvoorbeeld ook de mobiele telefoons van medewerkers), in elke vormfactor en met elke besturingssysteem veilig te beheren gedurende zijn levenscyclus; van installatie tot aan buiten bedrijfsstelling.

Voor informatie over onze mogelijkheden om uw 'devices' veilig en up-to-date te houden staan wij u graag te woord onder nummer 0346-594555.

responsive:productpagina