Automatiseer manuele-, tijdrovend- en foutgevoelige registratieprocessen met barcodescanning en een low code app 6 mei 2022

Met de komst van zogenaamde ‘low code’ ontwikkelomgevingen zien we steeds vaker dat klanten er voor kiezen om manuele-, tijdrovende- en foutgevoelige registratieprocessen te automatiseren met behulp van barcodescanners.

Eén van de ontwikkelomgeving die we hiervoor door onze klanten ingezet zien worden, is Microsoft Power Apps.

Wat is Power Apps:

Power Apps is een Microsoft suite met apps, service en connectoren waarmee manuele registratieprocessen in bijvoorbeeld in Excel of Access kunnen worden gedigitaliseerd. Doordat Power Apps een zogenaamde ‘low code’ ontwikkelomgeving is, is het mogelijk om zonder specialistische programmeer kennis snel en intuïtief web- en mobiele applicaties te bouwen met een krachtige gebruikerservaring.

Power Apps 1 aPower Apps in combinatie met een barcodescanner:

Het Power Apps platform bestaat uit model gestuurde apps, canvas apps en portals ofwel connectoren.

Bij model gestuurde apps staat - zoals de naam al doet vermoeden - het ‘datamodel’ centraal en bepaalt u in de app hoe het bedrijfsproces omgaat met deze data. Canvas apps worden ingezet wanneer de gebruikerservaring het belangrijkst is. Als ‘bouwer’ hebt u bij canvas apps de volledige controle over de interactie tussen de gebruiker en het scherm. Deze controle is met name belangrijk in combinatie met het gebruik van de app op een mobiele barcodescanner. Een barcodescanner wordt veelal ingezet voor specifieke (registratie) processen waarbij u de gebruiker bij voorkeur alleen wilt voorzien van de echt benodigde data en dus niet alle (en vaak voor het specifieke proces onnodige) informatie. Ook bieden canvas apps mogelijkheden voor de integratie van de op een mobiele barcodescanner aanwezige camera, de microfoon en het gebruik van locatie (GPS) gegevens.

Met de portals of connectoren is het mogelijk om ‘gestandaardiseerd’ te verbinden met externe gegevensbronnen, tabellen of applicaties waaronder Excel, SharePoint, Access, SQL Server, Outlook, Dynamics365 en Azure.

Benieuwd naar de meest geschikte barcodescanner voor een met behulp van Power Apps te ontwikkelen toepassing? Voor aanvullende informatie over de meest geschikte oplossing voor uw toepassing, kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke AUTO-ID advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594 555 (afdeling Verkoop).

 

Auto-ID / Logistic-ID solutions Team

  • Coos

  • John

  • Matthijs

  • Pieter

  • Wesley

  • Wim

Persoonlijk advies?
responsive:nieuws