De PR 5437 HART-temperatuurtransmitter & Veiligheid

29 augustus 2018

veiligheid 1 5437Een veilige procesinstallatie is van levensbelang voor de mensen die er mee werken, voor de omgeving waarin deze is opgebouwd, maar ook voor de gemoedsrust van de ontwerper.

Dit heeft PR electronics goed begrepen, want de PR 5437 HART-temperatuurtransmitter heeft een full assessment ondergaan volgens de veiligheidsnorm IEC 61508:2010.

Dit betekent dat zowel de hardware als de firmware, maar ook het R&D-proces SIL-gecertificeerd zijn. De gebruikte elektronicacomponenten zijn gekozen op basis van hun lage failure rates.
Daardoor hoeft de transmitter in een SIL2-applicatie maar eens in de 15 jaar een prooftest te ondergaan en mag de transmitter zelfs gebruikt worden in een 1oo2 SIL3-applicatie.
Dit betekent voor u als gebruiker lagere kosten voor zowel onderhoud als installatie en een lagere foutkans bij commissioning van de temperatuurmetingen.
Voor de transmitter geldt bijna letterlijk “Install & Forget” vanwege het geringe onderhoud.
Zo kan bespaart worden op onderhoudskosten en hoeft de productie minder lang stil te staan.

Ook is de voldoet de transmitter aan de de IEC 61236-3-1, een aan functionele veiligheid gerelateerde EMC-norm. Hierdoor is de PR 5437 ongevoelig voor EMC-invloeden en zal een verstoring niet meer dan ±0,1% afwijking geven op het ingestelde meetgebied.
Hiermee verkleint de kans op een ongewenste trip van de installatie met alle gevolgen van dien voor het productieproces.

Veiligheid 2 5437Wanneer de transmitter in een SIL-loop wordt ingezet, dient softwarematig een wachtwoord te worden ingesteld om wijzigingen in de instellingen te voorkomen. Ook is het mogelijk om de transmitter hardware-matig tegen onbedoeld en onbevoegd overschrijven van de instellingen te beveiligen.

Meer weten, of een afspraak maken voor een demonstratie? Wij staan u graag te woord via tel. 0346-594555.

PR image 5437

Deel deze pagina via:
Signaalconditionering en Procesveiligheid nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test