De PR 5437 HART-temperatuurtransmitter & Beschikbaarheid

29 augustus 2018

Beschikbaarheid Redundantie 5437Een defecte temperatuurmeting kan leiden tot een ongewenste en ongeplande productiestop.

In kritische processen worden temperatuursensoren daarom dubbel uitgevoerd. Dit betekent dus een dubbele thermowell, een dubbele temperatuurtransmitter en soms zelfs een dubbele ingang op het DCS of de PLC. De PR 5437 temperatuurtransmitter daarom voorzien van een redundante sensor input (Hot-backup). Op de transmitter kunnen o.a. 2 thermokoppels, 2 Pt100-sensoren (2-, 3- óf 4-draads) of 2 potentiometers worden aangesloten, maar ook een combinatie van twee verschillende sensoren.

Dit laatste kan nuttig zijn als er twee sensoren in dezelfde thermowell geïnstalleerd zijn. Twee verschillende meetprincipes zullen niet zomaar gelijktijdig uitvallen (behalve bij het compleet afbreken van de thermowell, natuurlijk…). Mocht er uitval optreden bij een van de twee sensoren, of het verschil tussen de twee metingen te groot worden (driftdetectie) Beschikbaarheid sensordriftdan blijft de meting ononderbroken in bedrijf en wordt er via HART een melding aan de besturing gegeven. Dit maakt onderhoud niet acuut, maar inplanbaar.

Het gevolg is een hogere beschikbaarheid van de installatie en lagere kosten voor correctief onderhoud.
De transmitter is daarnaast voorzien van runtime-metering, waarmee de conditie van de transmitter ten allen tijde gemonitord en tijdens bedrijf via HART uitgelezen kan worden.
Ook is de transmitter voorzien van afzonderlijk instelbare sensorfout- en kortsluitdetectie volgens NAMUR NE21 en kunnen deze samen met andere onderhoudsmeldingen op een eenduidige manier volgens NAMUR NE107 worden uitgelezen in de maintenance management software.

Een temperatuurtransmitter met deze functies aan boord helpt u om de downtime van uw installatie tot een minimum te beperken, afwijkingen in de meetnauwkeurigheid kunnen worden gedetecteerd voordat ze problematisch worden. Dit komt de kwaliteit en reproduceerbaarheid van uw product weer ten goede.

Meer weten, of een afspraak maken voor een demonstratie? Wij staan u graag te woord via tel. 0346-594555.

PR image 5437

Deel deze pagina via:
Signaalconditionering nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test