De PR 5437 HART-temperatuurtransmitter & Betrouwbaarheid

29 augustus 2018

Betrouwbaarheid 5437“Meten is weten.” En wie meet, maakt fouten.

Ieder veldinstrument en iedere sensor heeft een bepaalde (on)nauwkeurigheid, waardoor in iedere meting afwijkingen optreden.

Daarnaast kunnen afwijkingen in de meetnauwkeurigheid optreden onder invloed van tijd, warmte, voedingsspanning en EMC-invloeden. Het is zaak om die afwijkingen zo klein als nodig te houden.
PR electronics heeft tijdens de ontwikkeling van de PR 5437 HART temperatuurtransmitter nog eens extra kritisch gekeken naar de eigenschappen die hierop van invloed zijn. Zo heeft de transmitter een basis meetnauwkeurigheid van < ±0,05°C voor alle Pt100-meetbereiken en een lange termijnstabiliteit van <0,18%/5 jaar. Ook is de transmitter ongevoelig voor EMC-invloeden, wat de stabiliteit van het uitgangssignaal ten goede komt.
(Max. ±0,1% afwijking volgens NAMUR NE 21)

Deze specificaties zijn van toepassing bij een omgevingstemperatuur van -50…+85°C.
Verder is de galvanische scheiding verhoogd naar 2,5kVAC, waardoor de transmitter beter bestand is tegen transiënten of zwerfstromen als gevolg van laswerkzaamheden aan de installatie.
Tot slot functioneert de transmitter bij een voedingsspanning tussen de 7,5…48VDC (30V in de Ex-versie). Hierdoor kan de transmitter ook uitstekend functioneren bij wisselende voedingsspanning en lange leidinglengtes.

Het resultaat voor de gebruiker is een hoge reproduceerbaarheid, nauwkeurigheid en stabiliteit van de temperatuurmeting en daarmee een beter eindproduct.

Meer weten, of een afspraak maken voor een demonstratie? Wij staan u graag te woord via tel. 0346-594555.

PR image 5437  

Deel deze pagina via:
Signaalconditionering nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test