De Temperatuurinputkaart van de PLC als showstopper in je bedrijfsvoering? 25 oktober 2022

Als gevolg van de schaarste op de markt van elektronica componenten dien je na het bestellen van een PLC, vooral geduld te hebben.

Héél véél geduld. De I/O-kaarten waarop direct temperatuursensoren worden aangesloten, zijn inmiddels bijna net zo schaars als de microprocessorkaart van de PLC zelf. Onder omstandigheden waar de PLC-kaart met de temperatuurinput ontbreekt raken, wij steeds vaker betrokken bij het re-engineren van de oorspronkelijke oplossing in een oplossing met geïntegreerde  temperatuurtransmitters van PR electronics.
Hoewel uit nood geboren levert dit voor de gebruiker van de installatie uiteenlopende voordelen op, zoals:

  • Het temperatuur signaal wordt dichter bij het meetpunt naar 4-20mA geconverteerd. In geval van thermokoppels bespaar je daarmee op kostbare compensatiekabel (voor zover als deze compensatiekabel momenteel al makkelijk verkrijgbaar zou zijn).
  • Veel minder gevoelig voor EMC-verstoring van het gemeten temperatuursignaal door eerder in de installatie gebruik te maken van een “hard” signaal in de vorm van 4-20mA
  • slechts een 2-aderige kabel volstaat voor de signaaloverdracht.
  • een betere galvanische scheiding wat de beschikbaarheid van je installatie weer ten goede komt.
  • Een hogere meetnauwkeurigheid.

En aangezien temperatuurmeten tot een van de kern competenties van Vierpool behoort, kun je ook rekenen op een goede beschikbaarheid van temperatuurtransmitters en doen we er alles aan om deze onder invloed van toegenomen vraag, goed op peil te houden. Dat geldt ook voor de transmitters voor DIN-railmontage, voor het geval dat je de sensorbekabeling al hebt aangelegd.

Dus wanneer je bedrijfsruimtes vol staan met  half afgebouwde machines en –installaties, controleer dan nog eens of je showstopper de PLC-kaart met temperatuurinput is. Neem in dat geval gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u (uiteraard) graag weer op weg naar de volgende succesvolle oplevering.

4114 datasheet          temperature devices 3000 series 1

Signaalconditionering en Procesveiligheid nieuws
het volledige nieuwsarchief
responsive:nieuws