Analoge tripversterkers voor machineveiligheid 3 februari 2022

In de procesindustrie wordt regelmatig gebruik gemaakt van universele schakelversterkers (meetwaarde omvormers met een of twee schakelcontacten + analoge uitgang).

Dit om een digitale alarmwaarde van een analoog signaal in een veiligheidsbesturing in te lezen. Vaak dient de schakelversterker dan te voldoen aan veiligheidseisen conform de IEC 61508 (SIL 1/ SIL 2). Hiervoor heeft PR electronics diverse modulen beschikbaar, welke veelal in de procesindustrie als low-demand toepassing worden ingezet. Wat minder bekend is, is dat deze schakelversterkers ook voor machineveiligheidstoepassingen mogen worden ingezet voor high-demand toepassingen.

De 4116- en de 9116-modulen zijn hiervoor ook uitstekend te gebruiken, bijvoorbeeld om een temperatuuralarm van een Pt100 of thermokoppel in een veiligheids-PLC in te lezen. PR electronics heeft hiervoor het FMEDA-rapport met calculatiedata (zowel PFDAVG als PFH) beschikbaar, welke door een onafhankelijk keuringsinstituut (Exida) zijn gecheckt en goedgekeurd.

Wilt u meer weten de mogelijkheden op het gebied van functionele veiligheidsoplossingen, of wilt u advies voor een specifieke veiligheidsapplicatie? Wij staan u graag te woord via tel. 0346-594555, afdeling Verkoop.

Signaalconditionering en Procesveiligheid nieuws
het volledige nieuwsarchief
responsive:nieuws