Hoe kiest u de juiste labelprinter?

22 oktober 2018

Labelprinters zijn er in verschillende maten en gewichten.

Allemaal hebben ze heel uiteenlopende functionaliteiten en specificaties, en dan zijn er ook nog eens verschillende merken. Elke merk heeft zo zijn specifieke sterktes. Maar een labelprinter kopen doet de gebruiker niet puur op merk. Veel belangrijker is het om eerst uw eisen in kaart te brengen.


Hoeveel etiketten wilt u printen?

Zijn het enkele tientallen labels of print u honderden tot duizenden etiketten per dag.

Hoe breed wilt u uw etiketten hebben?

De breedte van de printkop bepaald de maximale printbreedte – gangbare maten zijn 4 inch (tot 104mm breed) en 6 inch (tot 165mm breed).

Welke informatie moet erop komen?

Dit is bepalend voor de resolutie van de printkop. De resolutie wordt uitgedrukt in dots per inch (dpi) ofwel het aantal puntjes dat de printer per inch afdrukt. Hoe hoger de resolutie, hoe beter en scherper het eindresultaat. Mogelijkheden zijn 200, 300 en 600 dpi.

In welke omgeving komt de printer te staan?

Het maakt nogal verschil of ene printer in een kantoor komt te staan of een stoffige industriële omgeving. Misschien hebt u wel de voorkeur om het label in een vriescel te printen. Voor verschillende omgevingen zijn ook speciale behuizingen (stofdicht, geluidsisolerend en verwarmd) leverbaar.

Voor aanvullende informatie over de keuze van de juiste printer kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke AUTO-ID advies button hiernaast waarna wij contact met u opnemen. Zelf contact opnemen mag natuurlijk ook – wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594555.

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test