Voorkom laadproblemen door draadloos laden

25 januari 2021

Draadloos laden is een techniek die we al heel lang kennen van elektrische tandenborstels.

Een aantal jaren geleden deed deze techniek ook zijn intrede bij smartphones. Datalogic heeft draadloos laden nu ook geïntegreerd in barcodescanners. Voordeel van draadloos laden is dat er geen fysiek contact meer benodigd is tussen de scanner en een laadstation via zogenaamde laadcontacten.

Deze veelal vergulde laadcontacten blijken door de tijd heen toch gevoelig voor vocht, vervuiling en slijtage door het veelvuldig in- en uit de lader halen van een draadloze barcodescanner. Ook blijkt de conventionele laad-cradle in de praktijk vaak een “stofhapper” wat de bedrijfszekerheid bij het opladen niet ten goede komt. Gevolg is dat de gebruiker gedurende een shift, en onverwacht, wordt geconfronteerd met een niet meer werkende barcodescanner. Ook komt de draadloze scanner door het ontbreken van laadcontacten in aanmerking kan komen voor een hogere IP dichtheid.

De techniek die Datalogic gebruikt voor het draadloze laden is gebaseerd op de Qi standaard. Dit is de standaard die ook gebruikt wordt voor het opladen smartphones wat beteken dat de barcodescanners naast het tot de leveromvang behorende industriële laad- en opbergstation ook opgeladen kunnen worden met in de consumenten markt beschikbare draadloze (telefoon)laad schijven.

Datalogic producten die beschikken over de mogelijkheid voor draadloos laden zijn:

  • Gryphon GM4500
  • Gryphon GBT4500
  • Memor 1
  • Memor 10
  • Memor 20
  • Skorpio X5

Meer weten over deze optie(s) of heeft u interesse in wat Vierpool voor u kan betekenen op het gebied van AutoID? Neem dan contact met ons op via 0346-594 555 (afdeling verkoop) of kies deze link en laat uw bericht achter. Een van onze medewerkers neemt vervolgens contact met u op.

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test