Welke (field) bus neemt u met uw barcodescanner?

11 mei 2020

Barcodescanners voor vaste opstelling beschikken vaak standaard al over de mogelijkheid om data uit te wisselen via industriële netwerken en fieldbus systemen als Ethernet, Modbus en Profinet.

Voor handscanners waren de mogelijkheden vaak beperkt tot serieel en USB. Hoewel dit voor veel - direct aan een PC werkplek gekoppelde - handscanners voldoende is krijgen wij bij Vierpool voor meer industrieel toepassing (bijvoorbeeld een handscanner bij een machine of aan een productielijn) steeds vaker de vraag om te kunnen interfacen met een industrieel netwerk of fieldbus.

Datalogic heeft hiertoe de interface mogelijkheden van de industriële Powerscan familie uitgebreid met de FBC9080 Fieldbus Convertor. De FBC9080 Fieldbus Convertor biedt de mogelijkheid om een handscanner – zowel bekabeld als draadloos - te koppelen met Profinet en Ethernet. Om montage en installatie in het ‘field” mogelijk te maken is de FBC9080 vormgegeven in een IP65 behuizing met mogelijkheid voor DIN rail montage en beschikt deze naast industriële M12 connectoren over een interne dual-port switch. Instellen en configureren van de FBC9080 Fieldbus Convertor vindt plaats via de bekende Datalogic Aladdin tool, voor de softwarematige integratie binnen uw besturing zijn GSDM en EDS files beschikbaar.

Voor aanvullende informatie, kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594 555 (afdeling Verkoop).

Datalogic Fieldbus Converter FBC9080 Front 72

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test