Industrie 4.0 - integratie barcodescanners via IO-Link

1 juni 2020

IO-Link is wereldwijd de eerste gestandaardiseerde I/O-interface. Deze technologie is relatief nieuw en het aantal toegepaste producten met IO-interface groeit snel.

De toepassing met IO-Link interface levert hiermee een belangrijke bijdrage binnen de invulling van Internet of Things (IOT) toepassingen.

De architectuur van een IO-Link systeem bestaat uit een besturing, een IO-Link master en één of meerdere IO-Link devices. Voor de bedrading wordt gebruik gemaakt van een 3-aderige, niet afgeschermde kabel, wat de installatie en eenvoudig en voordelig maakt.

Waar de basis ligt in het communiceren van I/O signalen van en naar sensoren en actuatoren, komen er steeds meer IO-Link devices beschikbaar met aanvullende mogelijkheden. Eén van deze mogelijkheden is bijvoorbeeld integratie van een uit een barcodescanner afkomstig data naar IO-Link.

Voordeel van deze oplossing is dat de I/O signalen en de “barcode data” via één en hetzelfde relatief eenvoudige netwerk lopen, waardoor er geen dure interfacemodule in de vorm van een RS232 module in het “veld” of in de PLC te worden geplaatst.

Voor aanvullende informatie, kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594 555 (afdeling Verkoop).

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test