COVID : Hygiënemaatregelen voor het gebruik van barcodescan apparatuur en barcodeprinters

22 april 2020

Gezien het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) is het uitermate belangrijk om maatregelen te treffen om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te beperken.

Dit betekent naast het regelmatig wassen van handen, geen handen schudden, sociale distantie, ook - indien mogelijk - zoveel mogelijk thuiswerken. Waar niet thuis gewerkt kan worden, is het verstandig om voor de uitvoering van de werkzaamheden benodigde apparatuur (bijvoorbeeld barcodescanners en printers) ook hygiëne maatregelen te treffen.

Is er besmettingsgevaar via barcode scanapparatuur en barcodeprinters?

AUTO ID hygieneVaak wordt deze apparatuur in ploegendiensten door meerdere medewerkers gebruikt. Hoewel de kans klein is dat het virus ook via voorwerpen kan worden overgedragen, wordt dit nog niet helemaal uitgesloten. Advies is dan ook om deze apparatuur altijd goed te reinigen en te desinfecteren.

Hoe kunnen barcodescan apparaten en barcodeprinters het beste worden gereinigd?

De richtlijnen voor het effectief reinigen van deze apparatuur is voor elk apparaat anders. Zo heeft speciale “healthcare” apparatuur al een speciale behuizing, welke bestand is tegen in de “healthcare” gebruikte desinfectie middelen. Hierdoor is desinfectie wezenlijk anders dan barcodescan apparaten en printers die worden gebruikt in fabrieken of magazijnen.

In de handleiding van een apparaat staan gedetailleerde instructies voor grondige desinfectie, waaronder welke reinigingsmiddelen welke wel veilig zijn om te gebruiken en reinigingsmiddelen welke absoluut niet kunnen worden gebruikt.

Wanneer u vragen heeft of de handleiding van uw specifieke apparaat niet kunt vinden, helpen wij u graag verder via de persoonlijke adviesbutton aan de rechterzijde. Ook treft u daar fabrikant specifieke Covid-19 desinfectie adviezen.

 Datalogic Gryphon HC1

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test