Zeven tips voor signaalconditionering in een (explosie) gevaarlijke omgeving

1 december 2014

Veel plaatsen in de procesindustrie zijn geclassificeerd als een gevaarlijke omgeving.

Elektrische apparaten, zoals signaalconditioneringmodulen dienen Intrinsiekveilig en/of SIL-waardig te worden uitgevoerd. En er zijn nog een aantal andere aspecten die het overwegen waard zijn…

 1. Overweeg toepassing van multifunctionele modulen
  Door een beperkt aantal modulen te kiezen die breed inzetbaar zijn, bent u bij calamiteiten of onderhoud een stuk flexibeler en heeft u minder spare parts op de plank liggen.

 2. Let op eenvoud in gebruik
  Gebruik modulen die gemakkelijk te gebruiken en instelbaar zijn. Dit bespaart u tijd – op zowel training van personeel, als op onderhoudskosten.

 3. Check de toelatingen
  Controleer of uw apparatuur voorzien is van de keurmerken die u nodig heeft. Dit kan variëren, afhankelijk van de plaats waar de installatie zich bevindt. Hieronder vind u de toelatingen die wij bieden op onze intrinsiekveilige producten.

  toelatingen PR 4. Kies modulen met een laag energieverbruik
  Modulen met een laag energieverbruik leveren gelijk besparing op. Door de lagere warmtedissipatie is de levensduur langer en hoeft er bij installatie geen rekening worden gehouden met tussenruimte. Bovendien is het beter voor het milieu.

 5. Overweeg de wijze van montage
  Apparaten met verschillende montage opties geven u meer flexibiliteit tijdens de montage en commissioning. Bijvoorbeeld: standaard DIN-rail, powerrail of backplane oplossingen.

 1. Kies een leverancier met kennis van zaken
  Als u twijfelt over de selectie van de juiste apparatuur, of als u een efficiënte installatie wilt bouwen, vraag het aan een specialist op het gebied van intrinsieke veiligheid.

 2. Bij toepassing in SIL-applicaties; selecteer een fabrikant die op veiligheid ontwerpt
  Door een leverancier te kiezen die bij het ontwerp van zijn apparatuur al rekening houdt met een full assesment volgens de IEC 61508, is de veiligheid van de apparatuur gewaarborgd en wordt het eenvoudig voor u om aan de veiligheidsnorm IEC 61511 te voldoen.

Deel deze pagina via:
Signaalconditionering nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test