Uitgebalanceerde signaalconditionering in de olie- en gassector

13 mei 2013

logo_balance_point_control.jpgBalance Point Control heeft voor een offshore boorplatform een nieuwe Rigg Assist Snubbing Unit ontwikkeld.
Hierbij zorgt een hydrauliekinstallatie ervoor dat de drilpipes worden tegengehouden wanneer ze door de druk in de put omhoog worden gestuwd. Dit maakt underbalanced drilling mogelijk en leidt tot minder gebruik van zware boorvloeistof. Hierdoor wordt het milieu minder belast en verbetert het olie- of gaswinningsproces.

De compacte unit bevat een control room, besturing en hydraulische installatie in één container. Bovendien zijn er geen hydrauliekslangen aanwezig in de control room, wat de veiligheid van de operators ten goede komt. Dit is dan ook de eerste Rigg Assist Snubbing Unit met elektrisch bediende hydrauliekventielen. Een primeur in de olie- en gassector.


Versterkers en omvormers van PR electronics
Om de hydrauliekventielen proportionaal aan te sturen, zijn versterkers van PR electronics, type 2224 toegepast. Hiermee is de hydraulische installatie zeer nauwkeurig aan te sturen. Voor het galvanisch scheiden van de 4-20mA signalen voor de drukmetingen zijn de meetwaardeomvormers uit de 3100-serie gebruikt. Deze zijn slechts 6 mm breed, zodat de kastruimte efficiënt ingericht kan worden.

Minder bedrading; snelle assemblage
Op het productieplatform dient alle equipement te voldoen aan Ex-zone 1. Om de meetsignalen hiervoor intrinsiekveilig te maken, is gekozen voor de I.S. isolators uit de 9000-serie. De modulen uit de 3000- en 9000-serie zijn geplaatst op een powerrail, waarbij een Power Control Unit zorgt voor een redundante 24V voedingspanning. Het resultaat is een hoge betrouwbaarheid, minder bedrading en een snellere assemblage van de besturing.

 

 


uitgebalanceerd_2.jpguitgebalanceerd_3.jpg

| informatie signaalconditionering |

Deel deze pagina via:
Signaalconditionering nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test