DSM: met de 9116 één transmitter voor elk signaal 5 juni 2014

DSM produceert al sinds 1952 Caprolactam, de grondstof voor bijvoorbeeld nylon-6, bacteriewerende folies en lopende banden.

Ter vervanging van een groot aantal omvormerkaarten in de Caprolactam-plant, koos DSM in samenspraak met Sitech Manufacturing Services voor de 9116. Een van de meest universele meetwaardeomvormers van PR electronics.

Met de 9116 kan elk analoog signaal uit het veld afgehandeld worden met één type meetwaarde omvormer. Daardoor hoeft DSM minder typen op voorraad te houden. DSM zet de 9116 in als temperatuurtransmitter, signaalscheider en tripversterker. De unit heeft een Full Assessment certificering - hardware en firmware zijn uitgebreid getest conform de safety-norm IEC61508 en is dus ook inzetbaar voor SIL-applicaties. De transmitter wordt voor deze toepassing gevoed via een powerrail gecombineerd met een Power Control Unit type 9410. Hiermee wordt op bedradingskosten bespaard, terwijl de voeding redundant kan worden uitgevoerd.
Net als alle andere units van PR electronics mag de 9116 verticaal zij-aan-zij gemonteerd worden bij een omgevingstemperatuur tot +60º C. De 9116 kan toegepast worden in intrinsiekveilige loops. De 9116 is eveneens verkrijgbaar als Non-Ex-uitvoering met grijze aansluitklemmen.

Informeer voor de mogelijkheden bij onze afdeling verkoop. T. 0346-594555.

PR-9116 DSM-Sitech Caprolactam

 

Signaalconditionering en Procesveiligheid nieuws
het volledige nieuwsarchief
responsive:nieuws

Beste bezoeker,

Tot onze spijt is Vierpool als gevolg van een storing momenteel niet telefonisch bereikbaar. Stuur uw vraag per mail naar info@vierpool.nl en wij reageren langs die weg zolang de storing voortduurt. Ondertussen wordt er aan een oplossing gewerkt om de telefoonstoring te verhelpen. Onze excuses voor het eventuele ongemak.