Snel monteren en bedraden van Ex-barriers

15 november 2013

PR electronics heeft een nieuwe ‘backplane’ geïntroduceerd voor de I.S. isolators uit de 9000-serie.

Dankzij een standaard prefab-systeemkabel is de connectie van de interfacemodulen met DCS- of PLC i/o-kaarten erg eenvoudig geworden. De aansluiting van de backplane komt exact overeen met de aansluiting van de i/o-kaart, waardoor aansluitfouten voorkomen worden. Bovendien zorgt de snelle montage voor een reductie op de installatiekosten.

De backplane is zo opgebouwd dat alle functionaliteit van de modulen uit de 9000-serie behouden blijft. Het blijft het dus mogelijk om deze backplane in zone 2 te monteren en hem toe te passen voor SIL-applicaties (max. SIL 3). Hierdoor kunt u voor stand-alone applicaties dezelfde I.S. barriers toepassen als voor deze geïntergreerde oplossing.

De backplane is beschikbaar voor 8, 16 of 32 units in een 1- of 2-kanaalsversie, dus maximaal 64 kanalen. De signalen kunnen direct worden doorgezet, verdubbeld of middels een redundante uitgang aan een 2de bewakingssysteem worden gekoppeld. Ook de voedingsspanning kan redundant worden aangesloten, zodat ook de beschikbaarheid hiervan gewaarborgd blijft. In combinatie met HART transparante barriers kunt u vanaf de backplane via de test probe aansluiting de HART veldapparatuur gemakkelijk controleren of configureren. De backplane is zowel qua design als qua eenvoud een echte high-end oplossing.

Enkele product highlights:
• Flexibele montage: horizontaal of verticaal, geschikt voor Ex-zone 2
• Hot-swappable
• Bedrijfstemperatuurrange: -20...+60°C
• Keurmerken: Atex, IECEx, UL, FM

32-block-460x304px.jpg

Deel deze pagina via:
Signaalconditionering nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test