Linearisatie van niveaumetingen

20 maart 2013

linearisatie.jpgAan boord van een schip is de juiste inhoud van de ballasttanks erg belangrijk.

Het vloeistofniveau in deze tanks wordt meestal gemeten met behulp van een druktransmitter of levelgauge. Het mA- of weerstandssignaal wat door dat meetinstrument wordt afgegeven is een indicatie van het niveau, maar vertegenwoordigt nog niet de werkelijke tankinhoud in de vorm van ballast. PR electronics heeft hiervoor de oplossing.

Om de juiste inhoud te bepalen, zijn er doorgaans tabellen beschikbaar waarmee de juiste inhoud van een ballasttank bepaald kan worden. Deze tanktabel kan via Excel of handmatig ingevoerd worden in de PReset software (maximaal 60 meetpunten) van diverse transmitters van PR electronics. Hiermee wordt het uitgangssignaal voorzien van een linearisatie, zodat de tankinhoud lineair wordt ingelezen in de besturing, of weergegeven op een lokaal display.
5715_met_laptop.jpg
Wanneer een lokale weergave van de tankinhoud gewenst is, wordt vaak gebruik gemaakt van een display, type 5715. Hiermee wordt de tankinhoud weergegeven, maar deze waarde kan ook analoog als 4…20mA signaal naar de besturing worden gezonden. Bovendien heeft dit display 4 wisselcontacten ter beschikking voor alarmering.

5343a.jpg
Bij plaatsing in een levelgauge wordt veelal gebruikgemaakt van een koptransmitter, type 5343A. Met deze tweedraads transmitter kan een ingangssignaal van 0…100kΩ worden omgevormd naar een lineair 4…20mA signaal. Met behulp van de Preset-software kan eenvoudig de gewenste linearisatie worden ingegeven, maar ook kan de minimale en maximale waarde van het vloeistofniveau worden vastgesteld.


Wilt u meer weten over de mogelijkheden om een meetsignaal te lineariseren?
Neem dan contact op met onze afdeling verkoop op Tel. 0346 – 594 555.

Deel deze pagina via:
Signaalconditionering nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test