Temperatuurtransmitters met HART 7-protocol

27 augustus 2012

De 5337 van PR electronics is één van de eerste 2-draads temperatuurkoptransmitter met HART® 7-protocol.

Dit protocol biedt extra mogelijkheden, zoals enhanced burst mode, event notification, multi-drop modus, langere tag-nummers, meetwaarde-opslag (trending), aanvullende device statusinformatie en time stamping. De transmitter is ook geschikt voor HART® 5-applicaties, omdat de modus om te schakelen is. Met event notification kunnen conditiegegevens van de transmitter worden doorgegeven. U weet dan precies wanneer onderhoud noodzakelijk is, wanneer een fout optreedt en wanneer de voedingsspanning een kritische grens bereikt. Onderhoud en controle van de transmitters via een HOST-systeem worden zo veel eenvoudiger. Bovendien worden met time stamping alle gegevens tijdsgerelateerd vastgelegd.


Breed inzetbaar
De transmitter heeft een 1.5 KVAC signaalscheiding en is zeer breed inzetbaar. Bijvoorbeeld voor zeer nauwkeurige metingen van thermokoppels, RTD (zoals Pt100) en mV-signalen. Programmering is mogelijk via de gratis PReset-programmeersoftware of Pactware en via de HART® handheld-terminals of modems.

De 5337 is leverbaar in een Ex nA- of Ex ia-versie met CSA, ATEX, IECex en Inmetro certificering. De transmitter is inzetbaar in SIL 2-applicaties. Net als de andere temperatuurkoptransmitters uit de 5300-serie is er een DIN-rail versie beschikbaar. Dit type 6337 is identiek kwa specificaties en functionaliteit aan de 5337 en is in een 1- of 2-kanaalsversie leverbaar.

DTM-drivers voor beide transmitters kunt u gratis downloaden via www.prelectronics.com. Hier vindt u ook alle databladen, instructie manuals en (explosie)veiligheidscertificaten.

PR: 5337 PR: datablad 5337

| signaalconditionering |

Deel deze pagina via:
Signaalconditionering en Procesveiligheid nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test