PR electronics backplane systeem voor verwerking processignalen verder uitgebreid

19 juni 2015

PR backplaneVoor verwerking van procesmeetwaarden biedt PR reeds lange tijd meetwaarde omvormers en barriers aan.

Intrinsiek veilige signalen konden met de barriers uit de 9000B-serie reeds worden verwerkt op de backplane. Doordat deze serie ook beschikbaar is voor non-Ex applicaties (9000A), kunt u nu op dezelfde manier ook standaard meetwaarden verwerken.

Het bekabelen van de omvormers neemt tijdens de bouw van grote procesinstallaties vaak veel tijd in beslag. Middels het ‘backplane’ systeem zijn de standaard stand-alone omvormers geïntegreerd tot een compact systeemcomponent. Afgaande bekabeling is niet meer individueel afgewerkt, maar is in de backplane gebundeld in het kopstation, waar een prefab-systeemkabel op te monteren is. Het aansluiten van meetwaarde omvormers op een PLC-, ESD-,  of DCS-systeem is sterk vereenvoudigd door deze prefab oplossing. Hierdoor zijn aansluitfouten te voorkomen.

Dankzij toepassing van de prefab systeemkabel is een kabelgoot voor afgaande bekabeling overbodig geworden, waardoor ook kastruimte te besparen is. Daardoor kunnen zelfs 3 rijen backplanes verticaal gemonteerd worden in een paneel van 800mm breed.

De 24V-voeding is redundant uit te voeren voor een hogere bedrijfszekerheid. Met de standaard test probe-aansluitingen kan bij toepassing van HART-transparante barriers de veldapparatuur eenvoudig via een HART communicator geconfigureerd en gecontroleerd worden. Met een separate HART multiplexer, aangesloten op een aparte kabelaansluiting van de backplane, is de veldapparatuur eenvoudig voor de beheerders te benaderen. Hiermee is asset management via een PC of laptop gemakkelijk uit te werken.

Nogmaals alle de eigenschappen van de backplane op rij:

  • Geschikt voor alle barriers en omvormers uit de 9000-serie
  • Robuust ontwerp: getest op schokken en vibratie volgens IEC 61132-2 
  • Keuze uit 8, 16 of 32 slots (voor min. 8 tot max. 64 i/o-signalen)
  • Flexibel: DIN-rail of wandmontage, zowel horizontaal als verticaal, geschikt voor Ex-zone 2
  • Volledig geïntegreerde redundant voedingssysteem met foutmelding
  • Naadloze integratie met standaard ESD- en DCS-systemen van b.v. Honeywell en Yokogawa.
  • Hot-swappable, zowel de Ex-i omvormers als de standaard omvormers
  • Diverse keurmerken: ATEX, IECEx, UL, FM en EACPR electronics backplane concept: een makkelijke en betrouwbare manier van signaalverwerking.  

Heeft u verdere vragen, neem gerust contact met ons op via tel: 0346-594 555, afdeling Verkoop.

Deel deze pagina via:
Signaalconditionering en Procesveiligheid nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test