Analoge tripversterkers voor machineveiligheid

3 februari 2020

PR 4116In de procesindustrie wordt regelmatig gebruik gemaakt van universele schakelversterkers (meetwaarde omvormers met een of twee schakelcontacten + analoge uitgang) om een digitale alarmwaarde van een analoog signaal in een veiligheidsbesturing in te lezen.

Vaak dient de schakelversterker dan te voldoen aan veiligheidseisen conform de IEC 61508 (SIL 1/ SIL 2). Hiervoor heeft PR electronics diverse modulen beschikbaar, welke veelal in de procesindustrie als low-demand toepassing worden ingezet. Wat minder bekend is, is dat deze schakelversterkers ook voor machineveiligheidstoepassingen mogen worden ingezet voor high-demand toepassingen.

De 4116- en de 9116-modulen zijn hiervoor ook uitstekend te gebruiken, bijvoorbeeld om een temperatuuralarm van een Pt100 of thermokoppel in een veiligheids-PLC in te lezen. PR electronics heeft hiervoor het FMEDA-rapport met calculatiedata (zowel PFDAVG als PFH) beschikbaar, welke door een onafhankelijk keuringsinstituut (Exida) zijn gecheckt en goedgekeurd.

Wilt u meer weten de mogelijkheden op het gebied van functionele veiligheidsoplossingen, of wilt u advies voor een specifieke veiligheidsapplicatie? Wij staan u graag te woord via tel. 0346-594555, afdeling Verkoop.

Deel deze pagina via:
Signaalconditionering nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test