Reageert uw temperatuurmeting snel genoeg? 8 juni 2020

Temperatuurregelingen zijn een integraal onderdeel van veel industriële processen en dragen bij aan de productieopbrengst, kwaliteit, efficiëntie en veiligheid van het proces. In dit proces is de temperatuur is de meest gemeten procesvariabele!

De temperatuurtransmitters van PR electronics worden vaak gebruikt om sensorsignalen galvanisch te scheiden, te lineariseren, om te vormen en om te communiceren met besturingssystemen. Het gebruik van een transmitter van hoge kwaliteit zorgt voor een robuuste signaalkwaliteit en -stabiliteit, zelfs in omgevingen met extreme elektromagnetische verstoringen (EMI).

Doorgaans hebben temperatuurtransmitters reactietijden  van meer dan 800 ms, wat voldoende is voor de meeste toepassingen. Een groeiend aantal veiligheid kritische en hoogwaardige toepassingen vereist echter een véél snellere reactie op temperatuurveranderingen, bijvoorbeeld:

  • Efficiëntie en veiligheid van gasturbines vereist een snelle reactie op abnormale temperatuurveranderingen door het hele gaspad.
  • ESD (Emergency Shutdown System) moet in staat zijn om een ​​proces veilig af te sluiten binnen specifieke procesveilige tijden.
  • De veiligheid van reactoren is afhankelijk van een zeer snelle reactie op kritische temperatuurschommelingen.

Dit soort toepassingen kan een reactietijd van <150 ms vereisen. Aangezien dit de meeste temperatuurtransmitters hiervoor niet zijn toegerust, is uitbedrading van de temperatuursensoren naar de besturing of een alternatieve technische oplossing vereist. Dit zorgt voor extra kosten of voor problemen met de signaalkwaliteit wat niet ten goede komt aan de bruikbaarheid van de temperatuurmeting

De PR 5437 en 6437 HART7 temperatuurtransmitters hebben een stapresponstijd van slechts 70 ms. En zijn daardoor de ideale oplossing voor toepassingen die een zo snel mogelijke respons vereisen, terwijl u tegelijk ook profiteert van de verbeterde signaalkwaliteit en stabiliteit van deze temperatuurtransmitters.

Voor aanvullende informatie over bovengenoemde temperatuurtransmitters of andere signaalconditioneringsproducten, neem gerust telefonisch contact met ons op, Verkoop Binnendienst (Sales), tel: 0346 - 594 555.

 

PR 6437

Signaalconditionering en Procesveiligheid nieuws
het volledige nieuwsarchief
responsive:nieuws