Verhoogde productiviteit en veiligheid door gebruik van vorkenbord scanners

15 augustus 2014

In de wereld van de logistiek speelt efficiency een belangrijke rol.

Dit betekent dat productiviteitssverhoging en kostenverlaging worden nagestreefd, waardoor mensen meer kunnen doen in korter tijdsbestek.

Hiermee bestaat het risico dat de veiligheid in het geding komt. Er is veel tijdwinst te boeken door gebruik te maken van automatisch werkende scanners op het vorkenbord van de heftruck. Er gaat geen tijd verloren voor het handmatig scannen, doordat de barcode tijdens het inrijden van de pallet automatisch wordt gescand. Daarbij dient men wel rekening te houden met het benodigde manoeuvreren van de heftruck voor of naast de pallet.

Dit manoeuvreren van de heftruck is noodzakelijk, omdat scannen door de voorruit vaak problematisch is als gevolg van reflecties en/of doordat de mast van de heftruck in de weg zit.

De praktijk leert dat handmatig scannen vanaf de heftruck gemiddeld 10 seconden per pallet kost ten opzichte van geen tijdsverlies wanneer dit gebeurt tijdens de toch al gaande inrij beweging van de pallet.

Dit betekent voor een trailerlading van 26 pallets een tijdswinst van bijna 5 minuten.

Deze 5 minuten betekent naast een directe tijdswinst en bijbehorende kostenbesparing op FTE ook een efficiëntere bezetting van heftrucks en laad/los docks en een kortere verblijftijd voor de vrachtauto aan het dock.

Het spreekt voor zich dat een meer “geautomatiseerde” en ergonomische werkwijze voor de heftruckchauffeur de veiligheid in het magazijn ten goede komt.

Voor aanvullende informatie over het vergroten van de productiviteit en veiligheid in uw warehouse, kunt u uw gegevens achterlaten via de Persoonlijke AUTO-ID Advies button hiernaast waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594555.

Datalogic - Aviko cabine en truckterminal

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test