AS Watson kiest voor Memor voor hun voorraadinventarisatie

7 februari 2011

datalogic_memor_as_watson.jpgA.S. Watson, in ons land onder andere bekend van de formules Kruidvat en Trekpleister, werkt sinds 2007 met de mobiele Memor™ van Datalogic Mobile om de voorraad in de winkels op te nemen.

Van betekenis voor deze keuze was niet alleen de prijs/prestatie verhouding, ook het feit dat Datalogic een wereldspeler is, geeft A.S. Watson de noodzakelijke ruimte om lokaal snel op zaken te anticiperen. Eind 2010 heeft A.S. Watson de huidige installed base aan Memors uitgebreid met enkele honderden ‘New Memors™' waarmee nogmaals bevestigd wordt hoe tevreden men over deze terminal is.

Met meer dan 9.500 winkels en ongeveer 98.000 medewerkers is A.S. Watson 's werelds grootste health & beauty retailer. In Hong- Kong zetelt de automatiseringsafdeling en worden beslissingen genomen aangaande systemen, software en leveranciers. Integreren en standaardiseren is het credo. De landenorganisaties zijn verantwoordelijk voor de implementatie en verdere uitvoering. Zo vindt de locale support en ondersteuning voor de Kruidvat winkels vanuit de Nederlandse hoofdvestiging in Renswoude plaats.

Voor het inventariseren van de voorraad in de winkels van onder andere Kruidvat en Trekpleister wordt een geheel eigen systematiek gevolgd. Gemiddeld wordt de voorraad 3 maal per jaar geteld. Door daarvoor handterminals in koffers te gebruiken, kan er snel en efficiënt gewerkt worden. Het is ook een veilige manier van werken; uitwisseling met bestaande terminals in de winkel is niet mogelijk.

Op dit moment zijn alle handterminals voor voorraadinventarisatie van het type Memor™. Deze terminal is voorzien van een industrieel standaard operating system voor eenvoudige applicatie ontwikkeling. Middels een volwassen en stabiele architectuur, met een geïntegreerde WLAN of WPAN, is er toegang tot elke infrastructuur. Klein als hij is beschikt de Memor™ over een grote geheugencapaciteit voor opslag van applicaties en data. Bijkomende voordelen zijn dat hij licht is en ergonomisch goed in de hand ligt, gemakkelijk te bedienen en eenvoudig en snel op te laden.

A.S. Watson (Health & Beauty Europe), onderdeel van de A.S. Watson Group, is een internationaal opererend winkelbedrijf in drogisterijen met vestigingen in meer dan 14 landen. Tot de A.S. Watson merknaam behoren de drogisterijen:
- Kruidvat (Nederland, België)
- Trekpleister (Nederland)
- Rossmann Central Europe (Duitsland, Polen, Tsjechië, Hongarije)
- Superdrug (Groot-Brittannië)
- Savers (Groot-Brittannië)
- Drogas (Letland, Litouwen)
- Spektr (Rusland)
- DC (Ukraine)
- Watsons Your Personal Store (Slovenië, Turkije, Estland)

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test