De toegevoegde waarde van SSCC-Codering

7 april 2011

Het EAN-palletlabel met een Serial Shipment Container Code (SSCC) is flink in opkomst.

Dit label is de wereldwijde standaard voor labelopmaak op bijvoorbeeld pallets en rolcontainers. De SSCC-codering is opgebouwd uit de EAN128-symbooltechniek en daaraan verbonden Application Identifiers (AI). Via de AI kan aanvullende informatie, zoals batchnummer en houdbaarheidsdatum, aan de artikelcodering (EAN13) worden toegevoegd. Het label verschaft zo unieke data over de lading voor de totale logistieke keten, van producent tot retailer. Binnen de standaard van het EAN-palletlabel zijn het A5- en A6-formaat en vouwkarton gespecificeerd.

Meer vraag naar SSCC-codering
Steeds meer producenten en toeleveranciers in de retailbranche omarmen de SSCC-codering. Er wordt in toenemende gevraagd aan toeleveranciers om het EAN-palletlabel met deze codering te gebruiken voor grondstoffen en verpakkingsmaterialen.

De voordelen van het EAN-palletlabel:
-betrouwbaardere informatie;
-goederen beter traceerbaar;
-kostenbesparing;
-voldoet aan de marktvraag.

Wat kan Vierpool voor u betekenen?
Vierpool realiseert hoogwaardige scan-oplossingen voor de SSCC-code op het EAN palletlabel. Van oplossingen voor handmatig scannen, scannen via een geavanceerde barcodeterminal tot volledig geautomatiseerde oplossingen. Denk hierbij aan een vaste opstelling op het laad/los-dock of een gemonteerde scanner op het heftruckvorkenbord.

Meer informatie over onze scanoplossingen voor SSCC-codering? Neem contact op via tel. 0346-59 45 55.


Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test