Een trigger op tijdwinst en efficiency

7 april 2011

cases_-_identificatie_-_trigger_op_tijdwinst_.jpgBarcodescanning met een trigger op tijdwinst en efficiency

Stel: een barcodescanner wordt geactiveerd terwijl er geen barcode voor staat. Dit leidt vaak tot een ‘no-read’ met extra handelingen voor de operators of heftruckchauffeurs als gevolg. Kostbare tijdverspilling die voorkomen kan worden met een betrouwbaar triggersignaal, zoals het onderstaande project aantoont ...

Bij een bedrijf worden rolcontainers automatisch gescand via de heftruckvorken, zodra ze op het dock de vrachtwagen ingereden worden. Hierbij mogen uiteraard alleen rolcontainers als trigger dienen en dus niet de heftruck zelf of passerende medewerkers. Daarom werd het plan opgepakt om de trigger afhankelijk te maken van de hoogte van de rolcontainer. Probleem is dat de hoogte afhankelijk is van hoever de chauffeur de rolcontainers van de grond tilt.

Integrale oplossing
Vierpool bood de oplossing met verschillende producten uit haar leveringsprogramma. Hierdoor krijgt de scanner alleen een trigger als een rolcontainer in de vrachtwagen wordt gereden. Zodra het juiste aantal rolcontainers in de vrachtwagen wordt geplaatst, krijgt de heftruckchauffeur een waarschuwing via een lichtsignaal. De positiehoogte van de barcode is niet van belang, aangezien de scanner voorzien is van een Oscillating Mirror. Bovendien worden ook vieze of slechte geprinte barcodes gescand, dankzij de ingebouwde Code Reconstuction Technology.

No-reads zijn verleden tijd
Dankzij deze oplossing hoeft de chauffeur zijn heftruck niet te verlaten om de barcode te scannen. Ook no-reads door langskomende voorwerpen of personen behoren tot het verleden. Dit voorkomt tijdverlies en ergernis en minimaliseert de kans op fouten bij het laden van de vrachtwagen. Bovendien geeft het systeem een betere inzage in de logistieke planning en wordt de administratie eenvoudiger.

Bovenstaande oplossing heeft zich ruimschoots bewezen en werkt zelfs feilloos in zware omstandigheden. Wilt u weten hoe onze totaaloplossing er precies uitziet en hoe u tijd bespaart tijdens uw logistieke afhandeling? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0346-59 45 55.

| meer identificatie nieuws |

cases_-_identificatie_-_trigger_op_tijdwinst_.jpg

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test