Oplossing voor kaasmerk scannen

18 juni 2014

Datalogic Powerscan kaasmerkVanuit de General Food Law (verordening EG178/2002) is een kaasproducent verplicht om er voor te zorgen dat een product op ieder willekeurig tijdstip binnen de productie- en distributieketen identificeer- en volgbaar is.

Als identificatie medium wordt hiervoor het zogenaamde kaas- of rijksmerk gebruikt. Het kaas- of rijksmerk is een dun plaatje caseïne of caseïne vermengd met glycerol wat tijdens het productieproces op de kaas wordt aangebracht. Het “merk” bestaat uit leesbare tekst, een uniek nummer in de vorm van een datamatrix code en een logo. Het uitlezen van de unieke datamatrix, als onderdeel van het kaas- of rijksmerk, ging tot nu toe vaak moeizaam omdat de kwaliteit en het contrast onderhevig zijn aan nog te doorlopen productiestappen zoals pekelen, paraffineren en plastificeren maar ook de rijping van de kaas.

Klik op de Persoonlijke AUTO ID Advies Button hiernaast. Dan nemen wij contact met u op en u informeren over wat Vierpool u hiervoor kan bieden – zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594555.

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test