Gemakkelijk papierrollen scannen

31 maart 2015

Gemakkelijk papierrollen scannen, ook als de barcodelabels niet op een uniforme plek zitten. Vierpool biedt voor deze gevallen een oplossing in de vorm van een zogenaamd Pan & Tilt systeem.


Pan & Tilt staat voor een bestuurbare camera. De besturing van de camera vindt plaatst door middel een in de heftruckcabine geplaatste joystick. Via de joystick kan de heftruckchauffeur “richten en schieten” op de barcodes. Via een duidelijk waarneembare “pointer” ziet de chauffeur waar hij richt. De camera is in staat barcodes te lezen van kort bij tot op meerdere meters afstand. Het Pan & Tilt systeem kan worden geïntegreerd met gangbare ERP en/of WMS systemen.

Deze manier van werken resulteert in meer productiviteit, meer veiligheid en een verbeterde ergonomie. Er gaat geen tijd verloren aan inefficiënt manoeuvreren van de heftruck en/of onnodig in- en uitstappen van de cabine. Deze handelingen zijn vaak noodzakelijk omdat bij handmatig scannen vanuit de cabine de mast van de heftruck in de weg zit of de voorruit van de cabine te veel reflecteert om doorheen te kunnen scannen.

Toepassingen van het Pan & Tilt systeem zijn te vinden in de papier -, de staal - en de tapijtindustrie. Ook zijn toepassingen denkbaar binnen de kabelindustrie (haspels) of bij pallethandling waarbij het palletlabel niet op een vaste locatie zit of wanneer het samengestelde pallets betreft met daarop meerdere barcodelabels.

Pan & Tilt systeem

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test