Leesperformance 99,9% Good Read! Wat betekent dat eigenlijk? 23 augustus 2022

Het scannen van barcodes vindt handmatig of automatisch plaats.


Het handmatig scannen van barcodes maakt slim gebruik van het intuïtief bewegen van de barcodescanner in de hand van de medewerker. Net zolang tot dat eureka momentje volgt: ‘Ja! Hij heeft gelezen’. Het intuïtieve aspect waar handscanners gebruik van maken, is op automatisch scannen niet van toepassing. Mede daardoor gelden bij automatisch scannen aanvullende voorwaarden ten opzicht van handmatig scannen.

De belangrijkste identifiër waarmee je de prestatie van automatische scannen inzichtelijk krijgt, is de leesperformance van de werkende oplossing als geheel. Dit wordt uitgedrukt in Good Read’s. Daaruit volgen tegelijk ook het aantal No Read’s. No Read zegt nog niets over afkeur of goedkeur. Het geeft allen aan dat de code niet is gelezen. Dit kan zowel een goedgekeurd als een afgekeurd product zijn.

Voorbeeld willekeurige camera elders verkrijgbaar

Stel een fabrikant produceert 10.000 producten per uur. Stel een willekeurige camera of scanner in de markt verkrijgbaar, haalt na montage en integratie een leesperformance van 98% (zogenaamde Good Read). Dan heb je als fabrikant ieder uur 200 producten (2% van 10.000 = 200) om na te bewerken. Na bewerken kan betekenen dat de data van een product met een handscanner in tweede instantie wel gelezen wordt. En in het slechtste geval vormen No Reads productieverlies en eindigen deze in de vuilnisbak. Dit productieverlies komt bovenop de Good Read’s die als afkeur worden geïdentificeerd. Dat komt je sustainability doestelling als fabrikant niet ten goede. En dat wil je niet!

Voorbeeld automatische scanoplossing Vierpool

In praktijk ligt de leesperformance van onze automatische scanoplossingen >>> 99,9%. Ook hier gaan we uit van uit van 10.000 producten per uur. Wanneer we 99,9% als minimale waarde voor de bereikte leesperformance hanteren, dan resteren 10 producten (0,1% van 10.000 = 10) voor nabewerking. Dat zijn 190 producten minder om handmatig nat te bewerken dan met een willekeurige camera elders verkrijgbaar wordt gehaald: 190 producten/uur! En in meeste gevallen ligt het percentage Good Read van onze oplossingen nog beduidend hoger, waarmee het verschil in praktijk nog meer in ons voordeel uitpakt! Doordat je factor 20 minder producten hoeft na te bewerken. Met in je achterhoofd de huidige schaarste op de arbeidsmarkt, beperk je het beslag dat op aanwezig personeel wordt gelegd.

Automatische scanoplossingen van Vierpool onderscheiden zich onder andere in projectaanpak in het geheel en pre-sales in het bijzonder. Voor onze klanten levert dit de hoogst mogelijke output van hun productie op. Er verlaat geen enkel product ongecontroleerd de fabriek. En de hoeveelheid uitval tot afval wordt daarmee ook nog sterk gereduceerd. En met een leesperformance (zogenaamde Good Read) van >>>99,9% is de threwput zonder nabewerking extreem hoog. Dit resultaat komt mede tot stond doordat automatisch scannen (waaronder Mixed-up detectie) uitgevoerd kan worden met verscheidene beschikbare camera technologieën.

Ben je mede naar aanleiding van dit artikel benieuwd, welke efficiency slagen we aan jouw supply chain kunnen toevoegen? Neem dan contact met ons op via 0346-594 555 (afdeling verkoop) of kies deze link en laat uw bericht achter. Een van onze medewerkers neemt vervolgens contact met u op.

responsive:nieuws