Speciaal voor compressor motoren: Zelfinstellende softstarter van IC-Electronic 2 oktober 2017

IC Electronic softstarterVoor het aansturen van motoren die een compressor aandrijven, heeft IC-Electronic de SCL SUPERIOR serie ontwikkeld.

Deze 1- en 3- fase geregelde softstarters zijn ontworpen voor het aansturen van compressoren, warmtepompen, airconditioning of ontvochtigers. De starters hebben een stroom- en spanningsgecontroleerde aanloop en beschikken over een interne by-passfunctie, waardoor de aanschaf van een extern by-pass relais overbodig is.

 


De SLC heeft een stroom gestuurde ramp-up en by-pass functie, waarbij de opstartspanning geregeld wordt om een gebrek aan startkoppel te compenseren. De softstarter stelt zichzelf volledig automatisch in ter realisatie van een optimale aanloop. Om de halfgeleiders tegen eventuele oververhitting te beschermen, beschikt de starter over een pauze modes. Bij detectie van een storing zal de softstarter gecontroleerd stoppen en overgaan in de service mode. Aanvullend worden over- en onderstroom gedetecteerd, alsmede onjuiste fase volgorde en bedradingsfouten. De aard van de storing wordt aangeduid door middel van de geïntegreerde LED-indicatie. De operationele status van de softstarter wordt tevens door 2 relais gemeld, waardoor deze niet onopgemerkt blijft en zo kostbare schade aan uw installatie te voorkomen is.

Voordelen:
Stroomreductie oplopend tot 65%, verlenging van de mechanische levensduur van de compressor. Spanningsdippen en lichtflikkeringen in uw installatie zijn uit te sluiten door de stroombeperking. RMS stroommeting voor optimale stroombeheersing. Eenvoudig en snel te bedraden door middel van veerklemmen. Automatische instelling voor de meest optimale start, wat resulteert in marginale insteltijd. Ingebouwde by-pass functie en motorbeveiliging (I2t- meting, met gebruik van de klasse 10 trip curve), dit bespaart u aanschaf- en bedradingskosten.

Voor aanvullende informatie over dit type relais kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke relais/schakelcomponenten advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594 555 (afdeling Verkoop).

 

Relais / Schakelkastcomponenten nieuws
het volledige nieuwsarchief
test