Vloeistof niveaumeting onder extreme omstandigheden

27 december 2015

Balluff BUS M30E2 RGB 250xbVoor het meten van vloeistofniveaus onder hogedruk of chemische situaties, wordt in de industrie regelmatig gebruikgemaakt van een vlotter of kijkglaasje.

De vlotter of kijkglas meting heeft als nadeel dat deze continu in contact staat met de te meten vloeistof, waardoor bijvoorbeeld vervuiling kan ontstaan en de meting minder nauwkeurig wordt of zelfs stopt.

Deze stilstand of storingen zijn te voorkomen met de ultrasone sensor van Balluff ,ontwikkeld om contactloze metingen uit te voeren tot drukniveaus van 6 bar. De ultrasone sensor is voorzien van een PTFE membraam welke bestand is tegen de meest voorkomende agressieve vloeistoffen.

Daarnaast is het mogelijk om met speciale software een meting uit te voeren in containers welke van bovenaf worden gevuld en gebruikmaken van een mixer.

Door de combinatie van schakeluitgangen en een analoge uitgang, kan gelijktijdig de vloeistof-niveaumeting en een “overflow” bewaking of detectie worden uitgevoerd.

Highlights:

  • Maximale scanning afstand 5 meter
  • PTFE membraam
  • Bestand tegen een druk tot 6 bar
  • G1 Proces connection
  • Stainless steel behuizing geschikt voor gebruik in de food industrie


Voor meer informatie over deze BUS M30E2 ultrasoon niveaumeting kunt u contact opnemen met onze afdeling Verkoop, tel: 0346-954 555.

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test