Datalogic DataVS2 nieuwe software release

12 juni 2013

DTS DataVS2Vierpool is verheugd u te kunnen melden dat de nieuwe software release versie 1.4.3 voor de DataVS2 Vision Sensor gereed is.

Verschillende nieuwe functies zijn toegevoegd om het product nóg flexibeler en krachtiger te maken. Dit is een nieuwe stap om onze klanten en partners te helpen om hun bestaande Vision Sensor te updaten.

DataVS2 Sensor:

 1. Nieuwe Teach-In procedure Het inleren van een nieuw referentie beeld in een werkende applicatie is verandert in twee fases. Eerst geeft men een signaal de Teach-In funtie gestart wordt, daarna wordt het nieuwe referentie beeld opgeslagen bij het eerst volgden triggersignaal.
 2. OK en LENGTH result string parameters. Van af nu kan de “OK” boodschap, als ook de ‘string lengte data’ aan het begin van een string worden verwijdert . hierdoor wordt de stringlengte aanzienlijk verkort.
 3. Begin en eindkarakters van een String. De begin en de eindkarakters van een string, ook wel Proloog en Epiloog genoemd, kunnen nu volledig worden ge-customized. Deze sensor-instellingen kunnen worden aangepast voor alle data over RS-232 interfece (niet alleen voor de inspectie resultaat string).
 4. Inspectie string-resultaten formateren. De inspectie string-resultaten kunnen nu volledig worden geformatteerd in de lengte en vorm welke men zelf wil hebben.
 5. 360⁰ Defect Finder nieuwe parameter In de 360⁰ Defect Finder Tool is een nieuwe parameter toegevoegd. (Considers Additional Contours). Wanneer deze is geselecteerd, zal het resultaat als goed worden berekend ook als het contour groter of kleiner wordt. Wanneer deze functie is uitgeschakeld wordt het contour alleen goedgekeurd als het contour niet groter of kleiner maar exact gelijk is.
 6. Barcode tool resultaat string De Barcode tool geeft nu ook de barcodekwaliteit weer in de inspectie string.

DataVS2GUI:

 1. Compatible met Windows O.S. Het is nu ook mogelijk om bij Windows Vista en Windows 7 de DataVS2GUI te gebruiken wanneer de gebruiker niet de administrator van het systeem is. Uiteraard heeft de gebruiker deze rechten wel nodig wanneer de GUI op de PC wordt geinstalleed.
 2. Worst Execution time in statistics panel Wanneer de GUI is verbonden met een sensor in ‘run mode’ is het mogelijk om de langzaamste response snelheid van de lopende inspectie te zien. Hierdoor wordt een goed beeld van de totale cyclustijd van de inspectie weergegeven.
 3. Inspectie naam met “.” Karakter Het is nu mogelijk om in de inspectienaam een punt karakter “.” te gebruiken.
 4. Barcode tool de maximale karakter lengte is verlaagd naar 200. In de vorige software releases was 1000 de maximale aantal karakters. Maar de gebruiker kon deze bij vijf tegelijk wijzigen. Nu is het maximale aantal karakters 200 maar kan de gebruiker deze op elke gewenst aantal begrenzen.
 5. Pixel per element in de Datamatrix tool In het ‘Inspection Explorer paneel’ van de Datamatrix tool wordt nu ook de waarde p.p.e. (pixel per element) weergegeven.
 6. Twee verschillende weergave voor de uitgaande Strings. Vanaf nu kan de inspectie resultaat string van de RS-232 interface anders zijn dan de string welke over Ethernet gestuurd wordt. Dit komt door de wijzigingen in de begin en eindkarakters van de strings zoals hierboven beschreven in punt 3 van DataVS2 Sensor. Beide strings worden nu onder elkaar getoond.
 7. Aantal opgeslagen beelden vergroot tot oneindig. Het maximaal aantal beelden wat in een apart bestand kan worden opgeslagen is vergroot van 100 naar 10.000 stuks. Wanneer hier de waarde ‘0’ wordt ingegeven, is er geen limiet en worden de beelden oneindig opgeslagen.

DataVS-VSM:

 1. Weergave van gespecificeerde beelden De VSM kan nu ook alleen die beelden tonen die voldoen aan vooraf gespecificeerde criteria, bijvoorbeeld alleen de ‘afkeur’ beelden.(zie hoofdstuk 5 van de handleiding voor meer informatie).
 2. Statistisch paneel Het Statistisch paneel laat nu de resultaten in verschillende schalen (1,10,100)zien. De kleur van de weergave balken wordt rood wanneer er minimaal één inspectie wordt afgekeurd.
 3. Delete optie voor memory management In het memory management paneel is het mogelijk om inspecties te verplaatsen van de Sensor naar de VSM en andersom. Nu is hier een nieuwe functie aan toegevoegd “Delete All” , deze functie wist alle inspecties, behalve de actieve inspectie.

 

 

datavs2_nieuwe_release.gif

 

 

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test