Transparant object detectie, zonder reflector!

22 augustus 2011

transparant_object_detectie.jpgDatalogic Automation presenteert de S8-sensor, die voorzien is van een nieuwe gepatenteerde technologie.

Hiermee kunnen transparante objecten naadloos gedetecteerd worden met een achtergrondonderdrukkende sensor. Daardoor kunt u bijvoorbeeld glazen of kunststof flessen en verpakkingsfolies simpel detecteren met een objectreflectie. Zelfs bij een glimmend oppervlak of een reflecterende achtergrond.

Deze baanbrekende technologie biedt veel voordelen ten opzichte van bestaande detectietechnieken, zoals retroreflective (mét reflector), en zelfs ten opzichte van ultrasoondetectie. Enkele voorbeelden:

  • U hoeft geen reflector te plaatsen voor de sensor. Dit scheelt installatietijd en kosten.
  • Geen mechanische beperkingen, omdat de sensor het object aan de zijkant of van bovenaf kan detecteren.
  • Het object wordt nauwkeurig gedetecteerd vanaf de sensor tot het ingestelde bereik van de sensor.


De S8-sensor van Datalogic Automation biedt al deze voordelen voor transparantdetectie in een detectiebereik van 0 tot 150 mm. De achtergrondonderdrukking is met een potmeter mechanisch instelbaar vanaf 50 mm tot 150 mm. De sensor heeft een heldere rode laserspot, een snelle reactietijd (< 1 ms) en een schakelfrequentie tot 500 Hz. De S8 is verkrijgbaar in een rvs-316-uitvoering met een waterdichtheid tot IP69K.

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test