Etiketcontrole: eenvoudig met de DataVS2 Visonsensor!

13 mei 2013

datavs-72dpi.jpgTeva Pharmachemie beschikt sinds kort over een productielijn om inhalers te labelen en te verpakken. Het controleren van etiketten op aanwezigheid, positie en tekst is hierbij een cruciaal proces.

Er gelden immers hoge eisen voor medicijnen en medicijnverpakkingen. Teva legde dit voor aan Vierpool, dat adviseerde om de lijn te voorzien van een DataVS2 Visionsensor om deze controle uit te voeren.

Behalve de DataVS2 Vision Sensor adviseerde Vierpool de DataVS Monitor. Hiermee ziet de operator direct waarom producten afgekeurd zijn door de Visionsensor. Bovendien kan er met de monitor van programma gewisseld worden zodra er een ander product of etiket gecontroleerd dient te worden.

De DataVS2 Visionsensor en de VS Monitor zijn bij Teva geïmplementeerd door mbo-stagiair Robin Kruiswegt. Robin schreef ook de handleiding voor deze etikettencontrole. Hij slaagde er zonder extra ondersteuning in om de sensor direct te programmeren en in bedrijf te nemen. Robin spreekt lovend over het programmeergemak van het systeem: “Je volgt gewoon de drie stappen die het programma aanwijst. Bij de laatste stap kun je het programma nog testen, voordat het opgeslagen wordt in de sensor.”

etiketten_controle_1.jpgetikettencontrole_2.jpgetikettencontrole_3.jpg
Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test