Betrouwbare Vision detectie (z)onder invloed van omgevingslicht

5 september 2014

 Datalogic DataVS2De DataVS2 Vision Sensor productgroep is verder versterkt met modellen uitgerust met infrarood belichting (DataVS2 IR) en versie 1.5 van de DataVS2 GUI wizard-gebaseerde configuratie software.

Vision Sensoren met geïntegreerde infrarode belichting zijn tevens voorzien van een filter dat er voor zorgt dat bijna al het aanwezige omgevingslicht de juiste werking van de Vision Sensor niet beïnvloedt.. Tegelijkertijd neemt de betrouwbaarheid van de Vision Sensor ook toe in toepassingen waar sprake is van grote detectie afstand of van een groot detectievlak waarbinnen inspectie dient plaats te vinden. Bijkomend voordeel is dat het kenmerkende flitsen van een Vision Sensor onzichtbaar is en daarmee niet meer als storend wordt ervaren door productiemedewerkers.

De meest gebruiksvriendelijke wizard-gebaseerde software waarmee Vision Sensoren zijn te configuren, is in versie 1.5 kwa funktionaliteit uitgebreid. Nieuw zijn onder andere: het lezen van QR-code’s, gebruikerstaal Chinees, backup van Vision Sensor instellingen en vereenvoudigde download van inspectiebeelden.

Dankzij de uitbreiding van zowel het hard- als het softwareplatform beschikken DataVS2 Vision Sensoren over ongeëvenaarde flexibiliteit en inspectiekracht om zelfs voor de meest uitdagende high-end vision sensor toepassingen, een betrouwbare oplossing te bieden.

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test